Arriba el Míting Internacional amb molts al·licients

925

Aquest dimecres viurem una nova edició del Míting Internacional Ciutat de Barcelona, i arriba carregat d’emoció i amb bones dosis d’espectacle. D’entrada, així com va passar al míting de PC al gener passat, es podrà seguir per Esport 3, renovant així la confiança dipositada aquell dia per part de la CCMA. A més a més, l’entrada a l’estadi Serrrahima serà gratuïta, el primer que arriba, el primer que s’asseu.

Més d’una quinzena de mitjans acreditats, entre premsa escrita, ràdio, TV i fotografia, viuran les evolucions dels prop de 350 atletes, la gran majoria d’ells i elles amb experiència internacional. La competició començarà a les 18.45 h i s’allargarà fins a les 21.35 h.

Marc Galé – Foto: Jordi López

Anem a repassar el menú de demà a la tarda. D’entrada, ens trobem amb unes proves de 110 tanques masculines, on destaca la presència del belga Michael Obasuyi, amb 13.32 de PB, que s’enfrontarà a rivals de pes, com ara el colombià Johan Chaverra i els espanyols Daniel Cisneros i Kevin Sànchez. A nivell català destaca la presència de Marc Gale.

Posteriorment, uns 200 mll amb un nivell espectacular. En noies, destaca la presència de Jaël Bestué. L’atleta de Sant Cugat ve de fer una sensacional Diamond League amb 22.59. Es veurà les cares amb l’equatoriana Anahi Suàrez i amb Paula Sevilla i Paula Garcia. En nois, Pol Retamal tindrà com a rivals els sud-africans Clarence Munyai i Armand Van der Walt, el primer amb 19.68 de PB.

Jaël Bestué – Foto: Jordi López

Tot seguit, viurem uns 100 mll masculins amb un gran duel entre Sergio López i Arnau Monné, que ja es van enfrontar a la Reunió de Velocitat de Gavà, seguits d’Alberto Calero i l’atleta sub 20 Pol Elvira, campió d’Espanya en els 60 mll de la categoria.

En els 800 m, un gran nombre d’atletes. La prova masculina traurà fum. Al cinquè lloc Olímpic de Tòquio, Adrian Ben, s’han unit l’australià Peter Bol, 1:44:00, l’ugandès Tom Dadriga, el campió d’Espanya sub 23 en els 1.500 m, Mohamed Attaoui, Álvaro de Arriba, i el kenyà Kelvin Kimutai. Pel que fa als catalans, destaquen Eric Guzman i Raúl Villalonga. A nivell femení, la banyolina Esther Guerrero serà una de les caps de cartell, juntament amb la suïssa Lore Hoffman. També present l’etíop Netsanet Destra. A més a més, les estatals Lorea Ibarzábal i Lorena Martín i la catalana Zoya Naumov.

Eric Guzmán – Foto: Jordi López

Una altra de les grans proves serà els 1.500 m. A nivell femení, la cap de cartell serà la soriana Marta Pérez amb la millor PB amb diferència de totes. No obstant, la kenyana Josephine Chelangat i la irlandesa Sophie O’Sullivan prometen espectacle. A nivell català, Naima Aït Alibou i Elia Saura seran dues de les destacades, juntament a Laura Rodríguez, subcampiona catalana de milla aquest passat diumenge.

En nois, més sèries que faran aixecar de les cadires als espectadors i espectadores. L’ugandès Ronald Musagala, amb 3:30:58, és el cap de cartell, però el segueixen atletes com el palamosí Adel Mechaal, que torna al Míting disposat a tot, Jesús Santiago, el qatarí Mohamed Al Garni i el suïs Julien Wanders. A nivell català, Carlos Sàez i Adam Maijó tindran les oportunitats per plantar cara als atletes d’elit.

A nivell femení tindrem uns 3.000 obstacles que ben bé poden ser una final estatal. Cara a cara, Irene Sànchez Escribano i Carolina Robles, juntament a June Arbeo, Clara Viñarás o Blanca Fernàndez. Les acompanyaran la irlandesa Michelle Finn i la francesa Flavie Renouard.

Finalment, a nivell de curses, una altra que podria ser una final estatal, en aquest cas sub 20. Els 3.000 m de la categoria, amb els millors atletes buscant, tan mínimes per a l’Europeu com apropar-se al rècord d’Espanya. El català Aleix Vives comanda un grup format per Sergio del Barrio, Pedro Vázquez, Ruben Leonardo, Jaime Bueno, Unai Naranjo i Pau Valdepeñas o Oriol Jové com a catalans.

En els concursos també tindrem diversió. A la perxa femenina, el nivell puja. Des de Nova Zelanda ens arriben Olivia McTaggart i Eliza Mccartney, amb 4.94 m i 4.71 m respectivament. Clara Fernàndez i Nerea Pérez seran les catalanes presents, amb un concurs on també hi serà Maialen Axpe. En el disc femení, la finlandesa Salla Sipponen és la millor amb 60.58 m, cap de cartell amb June Kintana també present. Andrea Alarcón i Daniela Fernàndez també prometen espectacle.

Finalment, en els concursos masculins, veurem una final magnífica a la llargada. El millor saltador català, Jaime Guerra, tindrà la companyia d’uns dels millors saltadors estatals, Eusebio Cáceres, i un tercer que arriba amb la millor marca de tots, el cubà Lester Lescay, amb 8.28. A la javelina, els germans Quijera posaran tota l’atenció a la recta de llançament. Amb ells, l’eslovac Maximilian Slezak i el català Jordi Sànchez.

A l’alçada, l’estrella serà l’italià Marco Fassinotti. El transalpí arriba amb 2.35 m de marca personal. Dmtyro Nikitin arriba amb la segona millor marca amb 2.28 m. A nivell català, els germans Torrero posaran emoció i Alexis Sastre arriba amb la millor PB espanyola de 2.22 m.

Els gairebé 350 atletes presents prometen espectacle fins al final. Si no podeu estar a l’estadi o veure-ho per la TV, a través de les xarxes socials de la FCA, a banda de l’Instagram del Míting, podreu anar seguir contingut especial a peu de pista.

· Horari   · Atletes participants

*Resultats en directe*