Arriba el Míting Internacional Catalunya amb més nivell

5876

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest dissabte una nova edició del Míting Internacional Catalunya de Pista Coberta, un espectacle que reunirà a estrelles de l’atletisme, no només locals o estatals, sinó també a nivell internacional. Durant les últimes setmanes hem conegut la llista d’atletes que competiran a la Pista Coberta de Sabadell i hem pogut copsar que el nivell serà molt alt, amb molts i moltes atletes que han competit en Jocs Olímpics i Mundials. L’entrada a l’esdeveniment serà gratuïta i també es podrà seguir a través de la web d’Esport 3 mitjançant un streaming.

Es podrà veure en directe de les 16.30 h a les 18.45 h

Redifusió:
Dissabte 28 de 21.10 h a 23.00 h
Diumenge 29 de 14.55 h a 16.40 h

El Míting es disputarà en dissabte, iniciant l’espectacle a les 16.30 h amb la celebració de la prova dels 60 metres tanques i allargant-se fins a les 19 h, amb la prova dels 1.500 femenins. A banda d’aquestes dues proves en ambdues categories, també viurem els 60 metres llisos masculins i femenins, els 400 metres llisos masculins i femenins, el pes i la perxa masculina i l’alçada i la llargada femenina. Uns 170 atletes, de 28 països i 4 continents, prendran part de la competició. La World Athletics compta amb 4 nivells dintre el seu circuit indoor: or, plata, el bronze i Challenger, en el cas del Míting serà de categoria Challenger.

Fem un repàs dels atletes presents. Als 60 mll masculins destaca la presència dels dos atletes dels Estats Units Mike Rodgers i Demek Kemp, que competiran amb els catalans Bernat Canet, Pol Retamal i Arnau Monne, i amb atletes estatals com Bruno Hortelano i Dani Rodríguez. A més també hi serà el cubà Shainer Rengifo Montoya. A la prova femenina, les portugueses Aralis Gandulla i Rosalina Santos destaquen juntament a la polonesa Magdalena Stefanowicz. Competiran amb les locals Jaël Bestué i Ona Rossell, i amb les atletes estatals Sofia Molina i Laura Pintiel.

En els 400 mll destaca una estrella a nivell femení, la neerlandesa Lisanne De Witte, amb una marca personal de 50.77. La irlandesa Sharlene Mawdsley i la romanesa Andrea Miklios també hi seran presents. A nivell català, destaca la presència de Berta Segura, acompanyada de Laura Hernàndez, Laura Bou i Geena Stephens. A més a més, les estatals Laura Bueno i Eva Santidrian i l’alemanya Alica Schmidt. A nivell masculí, el nivell català i estatal destaca per sobre de tot. Samuel Garcia, Lucas Búa i Manuel Guijarro encapçalen la llista, amb campió català David Fradera i internacionals com el romanès Robert Parge i el marroquí Hamza Dair.

Els 800 m també tindran molta presència d’atletes espanyols. D’entrada Adrian Ben, amb els seus 1:44:18 de marca personal, serà acompanyat pel britànic Jamie Webb, amb 1:44:52. Finalment, el campió del món a Belgrad, Mariano Garcia, arriba per posar les coses complicades. A la prova femenina, Natàlia Romero encapçala les millors marques, seguida de l’eslovena Veronika Sadek i la marroquina Hajji Soukaina. A més a més destaquen les catalanes Zoya Naumov i Marina Martínez i les estatals Yurena Hueso i Daniela Garcia.

En els 1.500 m destaca la banyolina Esther Guerrero, que buscarà el seu millor nivell acompanyada de velles conegudes, Águeda Marqués, Solange Pereira i Mireya Arnedillo.

La prova dels 60 mt tindrà com a cap de cartell al cubà Roger Iribarne, amb una marca de 7.58. El polonès Kiljan Krysztof el segueix a la llista, amb l’italià Hassane Fofana com a tercer destacat. Daniel Cisneros i Kevin Sànchez encapçalen la nònima d’altetes estatals, amb Marc Gale i Arnau Erta com a millors catalans. La prova femenina tindrà a la india Jyothi Yarraji com a cap de cartell. També viurem un nou duel entre Teresa Errandonea i Xènia Benach, les dominadores a l’estat en els darrers anys.

A la perxa masculina tindrem una de les grans estrelles. El polonès Piotr Lisek, un atleta amb una excel·lent marca de 6.02 m, mirarà de donar espectacle al públic assistent a Sabadell amb un concurs on també hi seran l’eslovè Robert Renner, l’italià Claudio Stecchi i els locals Aleix Pi i Artur Coll, a banda d’Isidro Leyva, Juan Luís Bravo i Adrian Pérez.

La llargada femenina també tindrà una gran estrella. Es tracta de la italiana Larissa Iapichino, que amb 6.91 lidera la taula d’atletes presents. L’hongaresa Anasztazia Nguyen i la polonesa Magdalena Zebrowska les segueixen de molt a prop, amb Irati Mitxelena com a millor estatal i les catalanes Andrea Florina Sabou, Clara Gabaldón i Elda Romeva.

El pes masculí tindrà l’altre gran estrella polonesa convidada. El llançador Michal Haratyk arriba a la pista de Sabadell amb una excel·lent marca de 22.32. Estarà acompanyat per l’atleta d’Ucraïna Roman Kokochiko i pels atletes locals Eloi Rovira, Jotas Ortega i Aaron Sola, a més a més del campió d’Espanya Carlos Tobalina, Jose Ángel Pinedo o Miguel Gómez.

Finalment, a l’alçada, també veurem un gran nivell. La ucraïnesa Kateryna Tabashnyk arriba amb els seus 1.99 de marca personal, seguida de l’hongaresa Barbara Szabo i la italiana Erika Furlani, amb 1.94 m, i l’atleta d’Estònia Karmen Bruus, amb 1.91 m.

Cal destacar, als 800 m, la presència de l’atleta d’Ucraïna Yehven Hutsol, nascut i resident a Lviv, que ha vingut per disputar el Míting Internacional Catalunya enmig de la situació de conflicte bèl·lic que es viu al seu país. Hutsol ha agraït l’oportunitat de poder participar en una competició d’aquesta magnitud.

El Míting Internacional de Catalunya es disputa des de 2016. Serà la 8a edició, la 7a que es farà a Sabadell. El 2021, no es va poder fer al Vallès i es va celebrar a la capital catalana, al Palau Sant Jordi. En els darrers anys hem viscut bones actuacions d’atletes. Cal destacar, entre altres, l’etíop Genzebe Dibaba, que té el rècord de la competició en els 1.500 m amb 3:59:08, la saltadora medallista olímpica Yulimar Rojas, el velocista ivorià Arthur Cissé, l’atleta de 400 mll dels Estats Units Ogi Igbokwe, o els atletes estatals Kevin López, Caridad Jerez o Jean Marie Okutu.

· HORARI

· RELACIÓ D’ATLETES PARTICIPANTS

· RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE (Esport3)