Arriba el primer Campionat de l’any 2024 a pista coberta

1189

Comença l’any 2024 i ho fa ja amb un campionat d’alta volada. El Campionat de Catalunya de clubs, que enfronta a les entitats catalanes en una sola jornada a la pista coberta, i ho farà dividida en la Final A i la Final B. D’entrada, farem un extens repàs del que ens depararà la final A, amb els deu millors clubs de Catalunya enfrontats entre ells.

FC Barcelona, Agrupació Atlètica Catalunya, L’Hospitalet Atletisme, Cornellà Atlètic, Barcelona Atletisme, CA Manresa, CA Igualada i Unió Colomenca disputaran una interessant final A masculina la tarda de diumenge, mentre que Aldahra Lleida i CA Tarragona s’afegeixen a la final femenina en detriment de Barcelona Atletisme i CA Igualada, amb tot en joc i la intenció de diversos clubs de buscar el títol, generalment aconseguit pel FC Barcelona, i amb diverses entitats a la pole per lluitar frec a frec amb el conjunt blaugrana.

Roger Pons – Foto Miquel Adell

La competició s’iniciarà a les 16 h i s’acabarà cap a les 20 h amb els relleus 4×400 m. Serà una tarda d’emocions i sense treva, amb totes les proves del calendari de pista coberta a nivell masculí i femení. El campionat s’iniciarà amb la perxa femenina, l’alçada i el triple masculí.

Sabadell rebrà a molts i moltes atletes destacats i destacades a nivell català. D’entrada, comencem a fer un repàs de les proves masculines. En el 60 mll, viurem una autèntica final amb noms de pes. Pol Elvira, del FC Barcelona, Adrià Reina del Cornellà Atlètic i Julio César Brito, del Barcelona Atletisme, s’erigeixen com els grans protagonistes. Als 200 mll, Miguel Gasch, Àlex Valverde i el balear Sebas Pons marcaran el ritme. D’aquestes proves destaca el debut amb l’AA Catalunya de la sensació de la velocitat a Figueres, Oussama Ouassou i el d’Arnau Gómez amb L’Hospitalet Atletisme.

Yassir El Boussetaoui i Pep Bossa – Foto Dani Meumann

Als 400 mll, Javi Lorente, de L’Hospitalet Atletisme, lluitarà frec a frec amb Roger Pons, Cornellà Atlètic i Roger Conde, nou atleta del Barça. En els 800 m, Àlex Salas, Marça Herràiz i Pelayo Gil seran els destacats, mentre que molta atenció a Cesc Boix als 1.500 m, juntament a Marcos Rojo, del Barça. Al 3.000 m, Aniol Borràs, Dani Álvarez i Brahim Fateh, que ja els hem vist en el darrer trimestre de 2023, seran dels destacats.

Martí Serra – Foto Dani Meumann

Pel que fa als 60 mt, protagonisme com sempre pel campió català, Marc Gale, del Cornellà Atlètic, amb Jan Díaz i Yassir El Boussettaoi com a outsiders. Pel que fa als salts, protagonisme per Alejandro Muñoz, del FC Barcelona, campió d’espanya sub 16, amb els clàssics Daniel Torrero, Dani Lorente i Marc Sànchez. A la perxa, Aleix Pi lidera el concurs, amb el jove Martí Serra, de l’Avinent Manresa. A la llargada, protagonisme per Jaime Guerra, el campió d’Espanya i atleta internacional. Al triple, Marc Sala i Ramon Adalia, que debutarà amb el Cornellà Atlètic, posaran l’espectacle.

Finalment, al pes masculí, nou duel de grans noms, com ara Aaron Sola amb l’AA Catalunya i Eloi Rovira amb el FC Barcelona.

Clàudia Camacho – Foto Dani Meumann

Pel que fa a les proves femenines, als 60 mll destaca la presència de Celia Payrato, del FC Barcelona, amb Meritxell Hernàndez i Clàudia Camacho com a següents millors marques. En els 200 mll, atletes com Maria de Mingo, Ericka Maseras, Carla Cagigós i Zuzanna Bednarek lideren una final molt jove. Als 400 mll, Stephanie Saavedra, tot un clàssic del Barça, amb Laura Girol o Diana Fernàndez, seran de les més destacades.

En els 800 m, la màster Anna Bové, l’atleta actualment entrenant als Estats Units, Irene Rubio, o l’atleta de l’AA Catalunya, Marta Bayo, seran les més destacades, mentre que en el 1.500 m, protagonisme per Marina Guerrero i l’atleta navarresa Raquel Echevarria. En els 3.000 m, la campiona sub 20 Àmbar Tomàs, ja en edat sub 23, Andrea Bernal, Marina Freixa i Aida Alemany lluitaran per buscar els primers llocs.

El 60 mt,  com sempre, serà una de les millors finals, amb Marina Covarrubias, Mireia López, Emilia del Hoyo, Marina Lamata, Laia Saumell i Igambo Muakuku. A l’alçada, Ona Bonet i Irene Clemente seran les destacades, mentre que a la perxa, Silvia Ruiz, que debuta amb el Cornellà Atlètic, Laura Clemente i la jove Noa Martínez seran les destacades en un principi. A la llargada, el flamant reforç de L’Hospitalet Atletisme, Elena Llobera, competirà amb Andreea Florina Sabou i la madrilenya Carmen Rosales.

Sheila Dobón – Foto Dani Meumann

Al triple salt, Rosa Maria Buscà, nova atleta del Cornellà Atlètic, Elda Romeva, reforç del Barça, i clàssics com Sheila Dobón o Júlia Quevedo seran les atletes destacades, mentre que al pes femení, Judit Prats de l’AA Catalunya, Haja Gerewu de l’Aldahra Lleida i d’altres com Ivet Rovira o Irene Vega també seran destacades.

Des de la FCA farem un ampli seguiment a les xarxes socials del que passi durant tot el dia, i en concret, a la Final A, amb seguiment a instagram i twitter amb els millors moments.

· Reglament   · Clubs participants    · Atletes inscrits