Arriba la 37a Mitja Marató de Granollers- Les Franqueses

496

Aquest cap de setmana es disputa la 37a Mitja Marató de Granollers- Les Franqueses, una de les proves més importants de la ruta catalana, de caire internacional i dins de calendari de la RFEA. Organitzada per l’Associació Esportiva La Mitja i amb circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, s’esperen uns 7.000 corredors i corredores de cara a diumenge, dividits i dividides entre els 10 K, el Quart i la Mitja.

La prova començarà a les 9.30 h amb la sortida dels 10 K i del Quart. Posteriorment, a les 10.30 h serà el moment de la sortida dels i les atletes d’elit de la mitja marató i aniran sortint progressivament fins a les 10.46 h. La sortida serà al carrer Esteve Terrades, al costat del l’Estació de la RENFE de Granollers-Centre i darrere del Palau d’Esports. L’arribada serà al carrer Francesc Macià.

Entre els atletes d’elit participants destaca, en categoria masculina, els etíops Hagos Gebrhiwet, bronze als 5.000 dels Jocs de Rio, i Getichew Manresa, els kenyans Edmond Kpgentich i Wisley Kibichii, l’atleta d’Ucraïna Mykola Nyzhnyk, i com a atletes catalans Nan Oliveras, Carles Montllor, actual medallista estatal dels 50 K, Mourad Mounim i Xavi Tomasa.

A la categoria femenina destaca la presència de la kenyana Purity Temutay, campiona de la Mitja del curs passat, les etíops Betelihem Afenigus, Tigist Gezahegne i Addisie Andulaem, l’ucraïnesa Olga Nyzhnyk, i com a atletes catalanes Mireia Guarner, del CA Manresa, Eva Martos i Silvia Segura.

A la presentació de la  prova la passada setmana van assistir-hi Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès, Álvaro Ferrer, regidor d’esports de Granollers, la regidora d’Esports de les Franqueses, Montse Vila, el corredor Nan Oliveras i Toni Cornellas i Joan Villuendas, promotors de la Mitja i el darrer, expresident de la Federació Catalana d’Atletisme.

La Mitja Marató de Granollers també tindrà una vessant solidària, i és donarà visibilitat de cara a recaptar fons pels afectats de la CTNNB1, una malaltia minoritària que causa un trastorn greu del neurodesenvolupament.

La Mitja de Granollers, les Franqueses i la Garriga es podrà seguir en directe el diumenge 5 de febrer a partir de les 10h, a les televisions locals i a XALA!, sent una producció de la Xarxa Audiovisual local.

· Web Cursa