Arriba la Cursa dels Nassos més internacional

814

Barcelona acollirà una nova edició de la seva clàssica cursa de Cap d’Any, la Cursa dels Nassos, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, i amb la direcció tècnica i executiva del CA La Sansi i Motorpress Ibèrica. Enguany s’han arribat a un total de 10060 persones inscrites per la cursa de 10K, a banda de la cinquantena d’atletes d’elit internacionals i locals que correran els 5K.

Avui s’ha fet l’acte de benvinguda als atletes internacionals al Museu Olímpic de l’Esport, amb la presència de la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, i diverses autoritats del món de l’esport i dels patrocinadors de la cursa. Totes han acompanyat als germans Ingebrigtsen, Jakob, Filip i Henrik, l’etíop i rècord la temporada passada dels 5K, Ejgayehu Taye i a Marta Galimany, actual rècord d’Espanya de marató.

La cursa tindrà la sortida i l’arribada al carrer Selva de Mar, a la zona del barri del Poblenou. Serà la 24a vegada que Barcelona acomiada l’any amb aquesta cursa, el nom de la qual fa referència a la llegenda de l’Home dels Nassos, un personatge mitològic que tenia un nas per cada dia de l’any, i feia acte de presència el 31 de desembre.

La sortida dels 10K serà a les 17.15 h. En aquesta cursa hi participaran els més de 10000 corredors i corredores, entre elit, federats i federades i populars. La temporada passada vam viure les victòries de Lahcen Aït Alibou a la categoria masculina i de Marta Galimany a la femenina. L’atleta de Valls repetirà aquesta temporada a la mateixa distància, on tindrà un duel frec a frec amb la Meritxell Soler, l’atleta del CA Manresa. A més a més, l’Adam Maijó, l’atleta de Batea, serà un dels màxims favorits per guanyar la prova masculina. Juntament a l’ebrenc també hi seran l’Ártur Bossy, guanyador de la Cursa dels Nassos l’any 2018, el gironí Abderrahim Ougra i el letó Dmitrijs Serjogins.

De cara a tancar els actes del 30è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona ‘92, l’arquer Antonio Rebollo, l’esportista que va il·luminar el peveter a l’estadi olímpic, serà l’encarregat de donar el tret de sortida d’una manera molt especial, emulant aquell famós moment, llançant una fletxa al cel de Barcelona des de l’arc de sortida. Rebollo va aconseguir tres medalles en tir amb arc als Jocs Paralímpics.

A les 19 h de la tarda es donarà el tret de sortida a la cursa dels 5K internacional, amb la presència d’una cinquantena d’atletes d’elit disposats a donar un magnífic espectacle. El campió olímpic als 1.500 m, Jakob Ingebrigtsen, serà la gran estrella i buscarà el rècord del món dels 5K en ruta. Juntament a ell també competiran els seus dos germans, Henrik i Filip,el suís Jonas Raess, l’etíop Adisu Grima i el qatarià Mohamed Al Garni. A més a més, diversos catalans, com ara Abdessamad Oukhelfen, Yassine Ouhdadi, Ilias Fifa i Jaouad Hssini.

A la cursa femenina també es viurà un gran espectacle. L’Etíop Ejgayehu Taye lidera el cartell d’elit. Taye va aconseguir el rècord del món dels 5K, precisament, a la darrera cursa dels Nassos. L’acompanyaran a la sortida l’alemanya Konstanze Klosterhalfen, la noruega Karoline Grøvdal i la kenyana Miriam Chebet. A més a més, comptarem amb la presència de les locals Laura Rodríguez, Cristina Silva i Núria Tilló.

La Cursa dels Nassos és la darrera cursa federada de l’any a Catalunya juntament amb la 22a Sant Silvestre de Berga.

· Web Cursa