Arriba una nova edició de la cursa dels Bombers

563

Aquest diumenge viurem una nova edició de la cursa dels Bombers pels carrers de Barcelona. Més de 12.000 inscrits i inscrites recorreran un trajecte que transcorrerà per llocs emblemàtics de Barcelona, com ara l’Estació de França o la Gran Via de les Corts Catalanes, en un recorregut molt pla i amb una petita baixada al tram final. La sortida es donarà a les 9h del matí des de l’Avinguda del Marquès de l’Argentera i constarà de tres instants, la sortida dels bombers i bomberes participants, la dels atletes d’elit i la dels populars.

A banda dels més de 12.000 inscrits i inscrites i dels gairebé 300 bombers i bomberes, també cal destacar un augment de la participació femenina, superant les 4.600 dones, un 38,40%. Alguns dels atletes destacats i les atletes destacades seran l’ebrenc Adam Maijó, el targarí Xavi Badia, la bagenca Meritxell Soler o l’ex atleta del CA Sant Just, Douae Ouboukir, que ja han demostrat un alt nivell en curses de 10K. A més d’ells, Abdenasser Oukhelfen, Víctor Gabriel, Cristina Silva o Naima Aït Alibou seran d’altres caps de cartell de la 23a cursa dels bombers.

Recordem que la temporada passada, el guanyador va ser l’Abdessamad Oukhelfen, seguit de l’Adam Maijó i en Lahcen Aït Alibou en categoria masculina i la Meritxell Soler fou la guanyadora en categoria femenina, seguida de Douae Ouboukir i Cristina Silva. En aquella edició es van donar cita uns 8.000 corredors i corredores, encara en període pandèmic, i aquest any s’ha tornat a les xifres prèvies al 2020.

Aquest cop, com a commemoració dels 30 anys dels JJOO de Barcelona ‘92, es farà un petit homenatge durant la sortida dels bombers, al davant de la cursa, a banda de portar un petit reconeixement d’aquell magnífic esdeveniment al dors de la samarreta.

Com cada edició, la Cursa Bombers tindrà una vessant solidària, destinant part del valor econòmic dels xips blancs al lloguer d’acció social, volent-se mostrar com un altaveu dins de l’esport per denunciar situacions de vulnerabilitat. D’aquesta manera, aquests guanys es destinaran a projectes d’ONG’s que treballin per la injustícia social. En total, s’hauran recollit 13.000 euros als reptes solidaris de la cursa.

· Web Cursa