Arriba una nova edició del Míting Internacional Catalunya PC

927

Ha arribat la gran cita de l’atletisme català en pista coberta. Sabadell rebrà a 260 atletes en el Míting Internacional Catalunya aquest dissabte, en una de les competicions més importants al nostre país a nivell atlètic. La temporada passada es van batre rècords de participants i vam tenir una gran visualització a través de la retransmissió de TV3-Esport 3. Aquest curs s’esperen noves sorpreses.

La competició local començarà a les 15.30 h i s’allargarà fins a les 16.45 h. Es podrà veure a través de RTVE Play al web. La competició internacional, d’altra banda, començarà a les 17:03 i acabarà a les 18:55 h, amb la retransmissió en directe a través de Teledeporte, el web de RTVE Play i per TV3-Esport3. Aquest curs, comptarem amb la presència de l’empresa “Peix a casa” com a un dels patrocinadors, juntament a Top4Running, a banda de Mutuacat.

A la competició internacional destaquen diversos caps de cartell. D’una banda, parlem dels atletes catalans. Als 60 mll, la rècordwoman catalana, Jaël Bestué, tornarà a competir al Míting Catalunya per buscar bones sensacions de cara a les properes competicions. Recentment, la vam veure competir en un control a Sabadell. La seva millor marca és de 7.19. Una altra cap de cartell catalana serà Esther Guerrero. La banyolina ve de batre l’RCAM del Campionat català absolut als 800 m, i aquí la podrem veure a la prova dels 1.500 m. Recentment també va batre el RESP de 1.000 m

Pel que fa als nois, menció especial per a Jaime Guerra. El saltador de llargada arriba a la cita després de guanyar el Campionat català absolut i promet espectacle, tenint en compte que tindrà algun rival de pes. A la velocitat, Bernat Canet serà el cap de cartell de la sèrie oficial dels 60 mll. L’atleta del Cornellà Atlètic té una marca de 6.61 i buscarà poder seguir sumant bones marques de cara a l’absolut estatal i la possibilitat de classificar-se pel Mundial. Finalment, Xènia Benach, que ve de guanyar el campionat català en el seu debut 2024, arriba amb ganes de seguir millorant.

Altres catalans destacats al míting seran Marc Gale, que ve de proclamar-se campió de Catalunya amb 8.00, els saltadors de perxa Dídac Salas, que debutarà aquest curs, Aleix Pi i el campió català absolut Artur Coll, les atletes de 400 mll Berta Segura i la campiona catalana Laura Bou, les saltadores de perxa Meritxell Benito i Clara Fernàndez, els velocistes Arnau Monné i Adrià Reina i l’atleta de 400 mll Roger Pons.

Marc Gale en el Míting de l’any passat. Foto Jordi López

D’altra banda, anem a destacar la resta d’atletes estatals presents. D’entrada, destaca Mariano Garcia. El mig-fondista ja va donar espectacle la temporada passada al Míting i aquest curs arriba amb ganes de gresca. Davant tindrà a dos atletes d’alt nivell, com son el britànic Guy Learmonth i el marroquí Abdelati El Guesse, a més de l’ugandès Tom Dradriga.

Als 1.500 m, el gallec Adrian Ben buscarà també ser una de les estrelles del míting. L’atleta, amb 3:33:50 i les magnífiques actuacions en els darrers JJOO i Mundial, mirarà de donar espectacle i l’acompanyaran dos atletes d’alt nivell mundial, com son el portuguès Isaac Nader i l’etíop Melese Nberet. Mohamed Attaoui també participarà en aquesta magnífica sèrie.

Carlos Tobalina al Míting de l’any passat. Foto Jordi López

En els 60 mt, gran duel entre Kevin Sànchez, Daniel Castilla i Carlos Oses, juntament amb Marc Gale miraran de tenir una final ajustada i millorar resultats de cara als seus objectius indoor. A la perxa, Isidro Leyva i Juan Luís Bravo acompanyaran als catalans, mentre que al pes, Carlos Tobalina i Miguel Gómez prometen emocions amb el grec Odisseas Mouzenídis. Recordem que el concurs de pes es farà conjunt el masculí i el femení, i en aquest darrer destaquen Belén Toimil i la polonesa Klaudia Kardasz, a banda de la campiona catalana Daniela Fernàndez. Finalment, als 400 mll, Óscar Husillos serà el cap de cartell juntament a Christian Iguacel.

A nivell femení, Jaël Bestué tindrà com a rivals la xilena Isidora Jiménez, que coneix a la perfecció la pista de Sabadell, la grega Polyniki Emmanouilidou, la irlandesa Sarah Leahy i la britànica Leonie Ashmeade. També hi seran la campiona catalana Ericka Maseras i la subcampiona, Jazmin Romeu. Als 400 mll, Eva Santidrián i Herminia Parra acompanyaran a Segura i Bou, juntament amb la francesa Amadine Brossier.

Zoya Naumov i Lorea Ibarzábal al Míting de l’any passat. Foto Jordi López

Magnífica sèrie de 800 m amb dues atletes d’alt nivell a Espanya, com son Lorea Ibarzábal i Lorena Martín. A elles dues les acompanyaran Patricia Silva, la belga Reneé Eykens i la irlandesa Georgie Hartigan. Als 1.500 m, Guerrero tindrà com a rivals a Agueda Marqués Muñoz i a la britànica Sarah McDonald, a banda de la portugesa Salomé Afonso i la catalana Zoya Naumov.

Als 60 mt, Benach tindrà la companyia d’atletes balcàniques destacades, com la sèrbia Anja Lukic i la eslovena Nika Glojnaric. Finalment, viurem un magnífic salt de llargada. Larissa Iapichino serà la cap de cartell juntament amb Fátima Diamé i Tessy Ebosele. Les dues atletes estatals, amb 6.97 i 6.82, miraran de posar en problemes a la italiana.

Larissa Iapichino al podi del Míting. Foto Jordi López

Anem a destacar algunes dades importants. Tindrem la presència de més de 250 atletes, dels quals 130 seran dones i 120, homes. Fins a 42 països diferents hi estaran representants, i els i les atletes buscaran, entre d’altres, mínimes pel Campionat de Glasgow, a banda de punts per als JJOO. És la primera vegada que es disputaran proves mixtes, amb salt de llargada i llançament de pes masculí i femení al mateix moment.

A més, la temporada 2023, cal recordar que es van batre fins a 8 rècords del Míting, i dels participants, 42 atletes van viatjar per disputar el Campionat d’Europa i vam tenir a vuit medallistes.

Finalment, tornar a recordar que es podrà seguir la competició local per RTVE Play a partir de les 15.30 h, que es podrà viure la competició internacional per Teledeporte, RTVE Play i pel canal Esport 3 de TV3. I a més, tindrem el seguiment a través de les xarxes socials de la FCA i del Míting, a banda de tenir a més de deu mitjans acreditats i una quinzena de fotògrafs i fotògrafes.

· Web Míting

· Retransmissió RTVE Play