Arriben el Sub 18 i Sub 20 amb David Pérez en el record

1374

David Pérez Bruque va ser el campió català la temporada passada a la prova dels 400 mll a Sabadell amb una marca de 49.05. Al 2022, va ser campió del Campionat de Catalunya sub 18 als 400 mll amb una marca de 49.31. Al 2020, va ser campió de Catalunya als 300 mll amb una marca de 37.29. Aquell mateix any, va ser bronze al Campionat català de combinades sub 16. En David era un assidu de les competicions catalanes en pista coberta, un atleta que, amb les seves actuacions a la pista, va fer que tothom el tingués present en tot moment.

Aquest cap de setmana, Sabadell es vesteix de gala per acollir, dissabte, el Campionat de Catalunya sub 18, i diumenge, el Campionat de Catalunya sub 20. No serà el mateix, com a mínim aquest darrer, categoria a la qual pertanyia en David. És molt possible que, en condicions normals, en David, hagués sortit a l’starting 4, 5 o 6 a les semifinals dels 400 mll, i hagués lluitat amb els seus companys per revalidar de nou l’or. No serà el mateix, no obstant, i com va dir l’Eulàlia Torrescasana recentment a les xarxes, “estic segura que tot el que hem fet aquests dies, ja ho has vist”.

La recta de Sabadell treurà fum aquest cap de setmana. Foto Miquel Adell

Comencem però, parlant de la categoria sub 18, una de la qual en David també en va formar part i que també va gaudir d’ella. Dissabte, en doble jornada, viurem el Campionat català, amb diversos noms que caldrà tenir en compte. La jornada començarà a les 11 h i s’allargarà fins a la 13.15 h, mentre que a la tarda, la competició començarà a les 16.45 h i s’allargarà fins les 19 h.

Destaquem diversos noms que veurem a la pista de Sabadell. Als 60 mll, Ivan Garcia, Ian Martínez o Unai Yuste seran alguns dels destacats. Als 200 mll, atletes com Xavi Jaén, Jan López, Ivan Martínez o el mateix Yuste. Als 400 mll, atenció a Alejandro Morante, dominador de diverses proves en època sub 16, o Xavi Moreso, que ve de la prova dels 600 m.

El salt de llargada tindrà un papel destacat a Sabadell. Foto Miquel Adell

Al migfons, Adrià Boyano, Bakr El Asri, Karim Fartaz o Bernat Gironés als 1.500 m, Albert Alsina, Albert Bartolí i Amin Ezzitouni als 3.000 m. Als 60 mt, Mario Stefanov serà el gran referent, juntament a Hugo Hernàndez, un altre dels destacats, o amb Gerard Latorre, Marc Enrique o Guillem Font per darrera. Als salts, a l’alçada destacarà Alejandro Muñoz, a la perxa Biel Estruch, Guillem Font o Lluc Subirós, a la llargada Víctor Jiménez o Pau Moreno i al triple Gerard Latorre, Jonatan Masllorens o Óscar Curto. Finalment, al pes, Iñaki López o Eric Recolons i els experts en combinades com Font, Subirós o Enrique.

A la categoria femenina, als 60 mll poden destacar atletes com Marina Polo o Carla Rovira, als 200 mll Zuzanna Bednarek, Judit Franco o Alba Viñals, als 400 mll la mateixa atleta andorrana, Olivia Domínguez o Mireia Redondo.

Al migfons, Maria March, Estel Jordán i Blanca López provaran els 800 m, Emma Taggi o Coralí Jou tindran presència als 1.500 m, mentre que les expertes en proves de cros Carla Ferrara, campiona catalana, i Amira Benmerzouk tindran incidència als 3.000 m. Als 60 mt, Mercè Junyent o Aicha Koumi buscaran el títol.

A les proves de salts, domini absolut per Zuzanna Bednarek a l’alçada, una atleta que a més figura a la llista pel Campionat d’Espanya absolut. Amb ella, atletes com Sofia Rubio o Mónica Malevych. A la perxa, Noa Martínez serà l’atleta més destacada, mentre que a la llargada, Judit Franco, Martina Hurtado o Carla Rovira seran de les destacades. Al triple salt, trobem a atletes que ja hem destacat en altres proves com Bednarek, Franco, Hurtado o Koumi. Finalment, al pes, atletes de combinades com Miquelina Gorgals o Martina Casals poden ser destacades.

· Reglament   · Atletes admesos   · Normes Tècniques

Pel que fa al Campionat de Catalunya sub 20, es disputarà a la tarda de diumenge. Aquí també trobem molts noms que seran destacats i que de fet, ja ho son fins i tot en categoria absoluta. La competició començarà a les 15.45 h i s’allargarà fins les 20 h.

Pol Elvira serà protagonista aquest cap de setmana. Foto Avancam

Als 60 mll, tenim un dels caps de cartell de la competició. Pol Elvira buscarà un nou or de la categoria. Als 200 mll, protagonisme per Oriol Sànchez i Adrian Mota. Als 400 mll, l’atleta que més destaca és Isaías Artigas, un altre dels caps de cartell, medallista internacional. Biel Cirujeda i Pau Lancho lluitaran pel podi.

Al migfons, tenim a Àlex Pintado com a més destacat als 800 m, un altre atleta que ha estat medallista internacional. Als 1.500 m, M’hamed Mouacha, Adrian Gómez i Xavi Rafart seran alguns dels destacats, mentre que Oriol Jové, Aniol Clavell, Adrian Macías i Biel Morancho destaquen als 3.000 m.

Àlex Pintado competirà a Sabadell. Foto Avancam

A la prova dels 60 mt, Adrian Priego, que ve de guanyar el Campionat de proves combinades sub 20, serà un dels destacats. Als salts, Antoni Gonzàlez, Aketza Sumell o Martí Cissé seran dels destacats a l’alçada, Martí Serra juntament amb Adrià Ripollès i Martí Brullas seran protagonistes a la perxa, Adrian Priego o Rubén Paredes ho seran a llargada, mentre que Mohammed Iddrisu i Martí Fontanals destacaran al triple. Finalment, al pes, Guillem Giménez o Sergi López seran atletes a tenir en compte.

Pel que fa a la categoria femenina, Ericka Maseras serà l’atleta més destacada a la velocitat. La de l’UCA és l’actual campiona catalana absoluta dels 60 mll. Mar Buchaca serà una altra de les destacades. Als 200 mll, Carla Cagigós, Laia Zurita o Jana Hurtado s’hauran de tenir en compte, mentre que als 400 mll, atletes com Diana Fernàndez, campiona d’Espanya sub 18 l’any anterior, la mateixa Hurtado, Berta Calvera, Helena Santacana o Duna Viñals tindran també un pes important a la prova.

Al migfons, Carla Bisbal serà la referència, amb Irina López o Júlia Lahosa com a outsiders. Als 1.500 m, Marwa El Khouya serà una de les destacades, amb Paola Clermont, Júlia Munté o Benmet Vidal. Als 60 mt, atletes que arriben de les combinades, com Martina Montserrat o Aroa Carballo tindran molt a dir.

Als salts, una de les caps de cartell de la competició, Ona Bonet, serà l’estrella a l’alçada, seguida d’Aina Eberle o Fatoumata Diallo. A la perxa, Silvia Ruiz i Arlet Sust seran les destacades, mentre que a la llargada, Laia Rodríguez o Blanca Weber lluitaran pel primer lloc. Al pes, atletes que venen de l’aire lliure, com Ingrid Valcarcel, Mònica Vallès, Mar Santanach o Ainhoa Pinilla tindran un paper important.

· Reglament   · Atletes admesos   · Normes Tècniques

Però a banda del que passi a Catalunya, estarem molt pendents de la presència Catalana a la Copa Joma i Copa Iberdrola a nivell estatal, que se celebra a Antequera. Allà tindrem a un equip català, el FC Barcelona, en categoria masculina i femenina. A més, diversos i diverses atletes de Catalunya en altres clubs estatals.

Yassir El Boussettaoui competirà a Antequera. Foto Avancam

La prova masculina es disputarà de 14 h a 16.20 h i la femenina de 17 h a 19.25 h. Pel que fa al Barça femení, les atletes catalanes presents seran Jazmin Romeu als 60 mll, Stephanie Saavedra als 400 mll, Clara Fernàndez a la perxa, Elda Romeva al triple salt i Martina Zunino, Helena Santacana i Celia Payrato al 4×400 m. En la mateixa competició, atletes com Ona Rossell i Marta Mitjans amb el Facsa Playas, Naiara Estanga i África Radsma amb l’Atletismo San Sebastián, Nerea Pérez amb el Cuevas de Nerja i Daniela Fernàndez amb el Valencia Atletismo hi seran presents.

Pel que fa a la prova masculina, el Barça competirà amb Pol Elvira als 60 mll, Miguel Gasch als 200 mll, Aleix Pi a la perxa, Yassir El Boussettaoui als 60 mt, Martí Fontanals al triple salt i Pau Fradera al 4×400 m. Pel que fa a la resta de catalans, el campió sub 23 estatal Adrià Alfonso amb el Facsa Playas, Edgar Climent al Grupoempleo Pamplona, Artur Coll al Fent Camí Mislata.

· Web Campionat