Ascens i permanència, objectius catalans a 1a Divisió

542

Cornellà Atlètic femení i CA Manresa i Aldahra Lleida masculí van competir a la 2a jornada de 1a divisió Liga Iberdrola i Liga Joma amb bons resultats per l’equip verd i la constatació que manresans i lleidatans competiran a la final de permanència a finals de maig. L’equip del Baix Llobregat va tornar a guanyar la seva prova a Gandia.

El Cornellà Atlètic és sempre clar candidat a l’ascens. I això es demostra jornada rere jornada, quan son capaces d’aconseguir la victòria. D’altra banda, l’objectiu final serà aconseguir l’ascens en la final, fet que s’escapa les darreres temporades.

Les vuit victòries del Cornellà Atlètic van ser de Zuzanna Bednarek a l’alçada amb 1.75 m, de Sílvia Ruiz a la perxa amb 3.46 m, Rosa Maria Buscà a la llargada amb 5.55 m, d’Irene Clemente al triple salt amb 12.13 m, d’Estel Pons al pes amb 11.68 m, Irene Vega al martell amb 51.05 m, Beatriz Cantero als 5.000 marxa amb 25:00:63 i el 4×100 m amb 47.96.

A més a més, segons llocs d’Aintzane Castarlenas als 100 mll, Laura Girol als 400 mll, Carla Bisbal als 800 m, Anna Jiménez als 1.500 m, Laia Saumell als 100 tanques, Julia Vives a l’alçada i Rosa Maria Buscà al triple. El Cornellà va tancar la classificació amb 210 punts i en total acumula 417 punts, just per darrere d’AD Marathon.

D’altra banda, a la Liga Joma, el CA Manresa va acabar a la 4a posició en la segona jornada. L’equip manresà, que debuta aquest any, haurà de posar tota la carn a la graella a la final per aconseguir la permanència. Va sumar 148 punts i es situa 15è amb 299 putns, només per davant d’AD Sprint,a la classificació de 1a Divisió.

El CA Manresa masculí a Madrid. Foto club

Les victòries de l’equip manresà van ser Gonçalo José Sousa, del JA Berga, als 3.000 m amb 8:36:66, de Martí Serra a la perxa amb un gran salt de 5.20 m i de Jan Díaz a la llargada amb 7.32 m. A més a més, Biel Cirujeda va acabar segon als 400 mll, Ricard Clemente segon a la perxa, Biel Díaz segon als 110 tanques, Lluís Toledo també en segona posició a l’alçada i el segon lloc del 4×400 m.

Finalment, l’Aldahra Lleida haurà de lluitar com el CA Manresa per buscar la salvació. L’equip lleidatà va acabar en 4t lloc a la seva segona jornada a Pamplona i es situa 14è, just per davant del CA Manresa. En aquesta jornada a Navarra, l’equip del Segrià va sumar 127 punts.

Les victòries de l’equip lleidatà van ser de l’atleta màster Josep Obrador als 5.000 marxa amb 23:54:79 i Aniol Clavell als 3.000 obstacles amb 9:20:84. Clavell ve del CA Granollers. A més, segons llocs de Theo Ruiz a la perxa, Pere Casanova a la llargada, Daniel Cogul al disc i M’hamed Mouacha als 3.000 obstacles.

A la final de permanència Liga Joma, doncs, coincidiran Lleida i Manresa per buscar el premi de la salvació.