Atapuerca acull el Campionat d’Espanya de clubs de cros

606

Atapuerca serà l’escenari d’una nova edició del Campionat d’Espanya de clubs de cros, en el marc del 28è Cros Internacional d’Atapuerca, municipi de la província de Burgos. Aquesta competició és una de les més destacades del calendari del cros a nivell estatal. A banda de la prova per clubs, també caldrà estar pendents de la classificació individual final.

La competició començarà el dissabte a la 13.30 h amb la disputa de les proves de relleus mixt de clubs. Els equips catalans participants seran l’Agrupació Atlètica de Catalunya, el Club Esportiu Universitari i la Joventut Atlètica Sabadell, els tres primers classificats del Campionat de Catalunya celebrat a Canovelles.

Diumenge serà el torn de les curses individuals i per clubs. La cursa absoluta femenina serà a les 12.50 h, mentre que la masculina tancarà el cros, a la 13.25 h. Els equips femenins catalans participants seran l’AA Xafatolls, el CA Granollers i la JA Berga, els primers classificats del Campionat de Catalunya de Clubs celebrat a Mollerussa. L’equip berguedà va ser el campió i arriba a Atapuerca amb Núria Artells, Núria Cascante, Vanesa Chiriveches, Foix Montaner, Eva Palma i Sara Roca.

Pel que fa a la cursa masculina, els equips catalans participants seran L’AA Xafatolls, el Castillejo Running Team i el CE Penedès. L’equip de Mollerussa, actual campió de Catalunya, arriba a Atapuerca amb Xavier Badia, Pere Bifet, Roger Estradé, Ricard Pastó, Aleix Sierra i Bernat Vaqué.

Més d’una trentena d’equips catalans participaran en les sis categories comptant els relleus. En la categoria sub 16 destaquen el FC Barcelona masculí, amb Albert Alsina, Albert Bartolí, Bernat Gironés, Ignasi López, Max Ordoyo i Lluc Solsona i el CA Terres de Ponent en la femenina, amb Aran Badia, Aya Bednaoi, Karla Díaz, Carla Ferrara, Estel Jordan i Maria March.

En categoria sub 18 tindrem al campió català femení, el CA Canovelles, amb Marta Mitjans, Núria Escudero, Alexandra Arillo, Lisseth Reyes i Ivana Rubio, a més a mes hi haurà el campió masculí, el CA Manresa, amb Miquel Cruz, Nil Frias, Ayub Kharbouch, Arnau Pujols, Jofre Roca i el campió individual, del JA Berga, Gonçalo José Sousa.

En categoria sub 20, el CE Universitari masculí serà l’equip català més destacat, amb Mathias Deldicque, Ot Gómez, Pau Mora, Benito Morcego i Josep Salomón. En categoria femenina destaca la presència de Laia Cuervo, Àmbar Tomàs i Merem Gabriel, totes tres de la JA Sabadell.

Finalment, el CE Universitari masculí també destaca en categoria sub 23, amb Elías Abad, Jordi Alegre, Ernest Cotonat, Nil Puchol i Oriol Rutllan. En categoria femenina caldrà estar pendent de Marina Freixa, Laura Rodríguez i Meritxell Raimundo.

A nivell individual destaquem, en categoria femenina, la participació de Laia Casajoana, Naima Aït Alibou o Maria Benito i en categoria masculina la presència d’Abdessamad Oukhelfen, Adel Mechaal, Abdelhakim Hamid, Jasouad Hssini o Abdelaziz Merzougui.

· Clubs catalans classificats   · Atletes inscrits

· Reglament   · Informació Tècnica