Badia i Bernal dominen el GP català de Mollerussa

621

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar la cinquena jornada del Gran Premi català de cros en el marc d’una nova edició del 45è cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré. Els i les atletes que busquen el títol en les diferents categories es van trobar a la capital del Pla d’Urgell per gaudir d’un circuit dur i que posa a prova a tothom.

Centenars d’atletes federats i federades van participar d’una nova edició d’un dels clàssics de les terres de Lleida. L’AA Xafatolls organitzava una autèntica festa del cros lleidatà, amb diversos noms destacats sobre el terreny. I és que a nivell sènior, la gran estrella catalana del circuit és del club local.

Xavi Badia va regnar de nou a la cursa sènior masculina amb una marca final de 31:06, sumant de nou 8 punts al GP català que el deixen amb el títol gairebé a tocar. Badia va anar precedit d’Albert Ruz. L’atleta del Lluïsos Mataró va acabar el cros amb temps de 32:08. Ruz és ara mateix segon del GP. El tercer va ser Diego Cardozo amb 32:31 i el 4t Víctor Centeno, de l’UCA, que és tercer al GP.

D’altra banda, la prova femenina a va dominar Andrea Bernal. L’atleta del Cornellà Atlètic va aconseguir la seva primera victòria sènior al GP amb un temps de 30:10, seguida de l’atleta andorrana Xènia Moruelo, amb 31:27, deixant en tercer lloc a Sònia Sans, atleta local, amb un temps de 31:52. L’atleta guanyadora es col·loca 4a del GP català.

Però el cros de Mollerussa va tenir moltes altres curses. Daniel Martínez, de l’AA Catalunya, va vèncer la cursa sub 23 masculina, mentre que Laura Torres va ser la guanyadora a la prova femenina, seguida d’Andrea Alemany i Júlia Solé. Precisament, aquestes tres atletes es jugaran el primer lloc a la darrera jornada del GP català.

Podi Sub 20 femení – Foto Organització

Pel que fa la sub 20 masculina, Gonçalo José Sousa va fer bons els pronòstics i es va endur la victòria, seguit de Mohamed Mouacha i Biel Morancho. Sousa ja és campió al GP català 2005. Marwa El Khouya va ser la guanyadora de la femenina, per davant d’Anna Artero i Mar Serrano. El Khouya és 4a de l’any 2006. La sub 18 masculina va tenir un bon grapat d’atletes i molts d’ells de nivell, que es va tancar amb el primer lloc de Pere Mas, seguit d’Amir Ezzitouni i Bakr El Asri. Ezzitouni i Mas empaten al capdavant del GP 2008, mentre El Asri lidera el GP 2007.

D’altra banda, la prova sub 18 femenina la va dominar l’atleta del FACVAC Marta Gutiérrez, seguida de Carla Ferrara i Emma Taggi. Ferrara lidera el GP 2007. La cursa sub 16 masculina va tenir la victòria de Guillem Cuartero, del CA Canovelles, seguit de Màxim València i Érik Gonzàlez. Mentre que la femenina, Rabab Ouzemmou segueix dominant la categoria i va guanyar, seguida d’Alba Antúnez i Anna Mas. Ouzemmou lidera l’any 2009. Ana Maria Achim i Enric Masó van ser or a la prova sub 14.

Això pel que fa al cros de Mollerussa. D’altra banda, dissabte es va celebrar la sisena edició del cros de Cardedeu, una prova organitzada per Corrigaires Cardedeu i que va comptar amb la presència de centenars d’atletes, sobretot de promoció, que van omplir les diferents curses.

Cros Cardedeu – Foto Organització

Bruno Montefusco va ser el guanyador de la prova OPEN, seguit de Sergio Donoso i Christian Rodríguez, de la Joventut Atlètica Montcada. Inna Lebedieva, del CA Granollers, va aconseguir la victòria a la prova femenina, seguida de la seva companya d’equip Ariadna Codó i de Carme Marzo, del CA Parets.

A la categoria sub 16, Eloi Mazuecos va ser el vencedor, seguit de Nil Aguilar i de Marc Cayetano, amb clar domini al podi del CA Mollet. D’altra banda, a la prova femenina, Marta Alba va ser la guanyadora, seguida de Dunia Huertas i Sara Amazou.