Balaguer i Santa Coloma celebren dues mitges maratons

490

El club Runner’s Balaguer CE organitza aquest diumenge una nova edició de la Mitja Marató de Balaguer, una prova que arriba enguany a la 34a edició i que està formada per tres proves, els 21 K referents, els 5 K i els 10 K. Totes tres curses donaran el seu tret de sortida a les 10 h a la Plaça del Mercadal de Balaguer.

Uns 500 corredors i corredores participaran de la cita. A la modalitat dels 21 K, la cursa arribarà fins al poble de Sant Llorenç de Montgai, mentre que els 10 K arribaran fins al poble de Gerb, pertanyent al municipi d’Ós de Balaguer. En Xavi Tomasa a la categoria masculina i la Katherine Jane a la femenina seran els atletes més destacats presents a la prova, a banda de diversos atletes locals de prestigi i renom.

La recollida de dorsals es realitzarà el dissabte 11 de febrer de 17 h a 20 h a l’escola Àngel Guimerà de Balaguer. A més a més, també es podran recollir el mateix diumenge de la cursa de 07:30 h a 09:15 h a la mateixa Plaça Mercadal de Balaguer. A la presentació de la prova van assistir la regidora d’esports de Balaguer, Gemma Vilarasau, i Josep Maria Marquès, de Runner’s Balaguer CE, el club organitzador de la prova.

· Web Balaguer

D’altra banda, a Santa Coloma de Gramenet, es viurà una nova edició de la Mitja Marató Colomenca, una prova organitzada per l’Unió Colomenca d’Atletisme, una entitat molt activa a l’hora de celebrar esdeveniments atlètics. La prova comptarà amb dues distàncies, la de 21 K i la de 10 K, i totes dues tindran la sortida a les pistes d’Atletisme Antonio Amorós a les 9 h.

El recorregut dels 21 K arriba fins al terme municipal de Montcada i Reixac, vorejant el recorregut del riu Besòs, i passant pels barris d’Oliveres i Singuerlín i també per la zona de Can Peixauet, finalitzant de nou a les pistes d’atletisme.

S’esperen a uns 900 corredors i corredores, amb opció d’apuntar-s’hi fins a darrera hora del dia d’avui. Aquesta serà la desena edició, i diversos dels guanyadors i guanyadores en anys anterior hi seran presents. Destaquen, als 10 K, Cristina Solé i Dani Baena, i en els 21 K, Susana Lombardo i Ferran Betlloch. A més a més, Noelia Medina, Yolanda Riera, Sofian Haddouti i Víctor Centeno a la distància curta, i Marta Mesalles, Elisabeth Rodríguez i Driss Lakhouaja a la mitja marató. L’organització ha convocat fins a 150 voluntaris i voluntàries.

La Mitja Marató Colomenca també tindrà finalitats solidàries, amb col·laboració amb el projecte Un Paso Adelante, en favor de la lluita contra el càncer infantil, i amb Sabatilles Solidàries. L’organització repartirà 53 trofeus entre les diferents categories.

· Web Santa Coloma