Barcelona celebra una nova edició de la Cursa dels Nassos

669

Barcelona va acomiadar l’any amb la tradicional Cursa dels Nassos, un esdeveniment multitudinari que va reunir a més de 10.000 corredors i corredores a les curses de 10K i 5K. Aquesta última tenia caràcter internacional i van competir una cinquantena d’atletes d’elit.

Durant els prolegòmens de la cursa, l’arquer Antonio Rebollo va donar el tret de sortida als tres calaixos de la cursa dels 10K, tot tancant els actes de commemoració dels 30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

La prova femenina dels 10K la va dominar l’atleta del CA Manresa Meritxell Soler, que va aconseguir la victòria amb un temps de 32:31. La segona atleta en arribar va ser la vallenca Marta Galimany, amb un temps de 32:36. La tercera component del podi va ser Mireia Guarner, amb un temps de 34:13.

D’altra banda, la prova masculina va tenir un duel final que va acabar amb la victòria de Mohamed El Ghazouany, amb un temps de 28:46, seguit de l’Adam Maijó, amb un marca de 28:48. En tercera posició va arribar l’atleta del GEiEG Abderrahim Ougra, amb un temps de 29:18.

L’última cursa de l’any va ser la dels 5K internacional. A última hora va tenir la baixa del campió olímpic Jakob Ingebrigtsen, però el nivell fou igualment d’autèntic luxe. La victòria en categoria masculina va ser per Adisu Girma amb un temps de 13:25, seguit de l’Ilias Fifa, primer català amb un temps de 13:30. Fifa va obtenir amb aquesta marca un nou rècord de Catalunya dels 5K. En tercer lloc va entrar el suís Jonas Raess amb 13:31.

La prova femenina la va dominar Ejgayehu Taye amb un temps final de 14:21, revalidant el títol aconseguit la temporada passada. La segona atleta va ser l’alemanya Konstanze Klosterhalfen amb un temps de 14:52. En tercer lloc va entrar la noruega Karoline Grovdal amb un temps de 15:06. La millor catalana va ser Esther Guerrero, setena amb un temps de 15:50.