Barcelona es vesteix de gala amb la Mitja Marató

437

Barcelona acollirà aquest diumenge la eDreams Mitja Marató, que enguany arriba a la 33a edició. 21.477 corredors i corredores recorreran els carrers de la capital catalana gaudint d’un trajecte que començarà al passeig de Pujades, al costat del Parc de la Ciutadella. Els 21.097 quilòmetres de circuit passaran pels districtes de l’Eixample, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Sant Martí. L’inici es donarà a les 8.30 h del matí. L’arribada serà en el mateix punt.

Ahir a la tarda es va fer la presentació a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a la Font Màgica de Montjuïc, on es van donar les dades més importants. A banda d’aquests gairebé 21.500 inscrits i inscrites, també es van destacar les 7.516 dones que correran, el 35% dels i les participants totals. A més a més, un 33% dels atletes seran estrangers i estrangeres, amb més de 7.000. Finalment seran 102 nacionalitats les presents el diumenge a la sortida.

Aquesta mitja marató acollirà atletes de molt nivell. Per començar tindrem al guanyador de les últimes dues edicions, l’etíop Haftu Teklu, que buscarà de nou la victòria i millorar la marca actual de la prova. També hi seran presents el neerlandès Abdi Nageeye, medalla de plata als Jocs de Tòquio, i Birhanu Legese, o l’alemany Richard Ringer, campió d’Europa de marató.

A la cursa femenina també tindrem un gran duel. L’etíop Genzebe Dibaba, que té un idil·li amb Barcelona, serà una de les caps de cartell destacades a la prova. Dibaba és medallista olímpica a Río i mundialista a Pequín, a banda d’haver aconseguit grans fites a Catalunya, en concret a la Pista Coberta de Sabadell, amb la segona millor marca dels 3.000 m al 2016. L’acompanyarà a la línia de sortida l’atleta de Kenya Joyciline Jepkosgei. L’africana va ser campiona de la Mitja Marató de Nova York i també de la prova de la Marató, a banda de ser subcampiona del món de la distància al 2018.

Cal destacar que la prova es podrà seguir per televisió. Betevé oferirà un programa en directe que començarà a les 8.15 h i arribarà fins les 11.30 h. A partir de les 15 h, el mateix canal farà una redifusió de la prova.

· Web Mitja

A banda, cal destacar que aquest diumenge es disputarà la 29 a cursa de muntanya del Farell, organitzada pel Club Natació Caldes i que es disputarà al municipi de Caldes de Montbui. La distància és de 12,3 quilòmetres, per un circuit de terra i asfalt.

· Web Cursa