Bon paper català a l’Europeu de cros de Brussel·les

380

Nou atletes de Catalunya van participar a l’Europeu de cros de Brussel·les amb la RFEA, en una de les cites de la temporada pel que fa a la disciplina. El millor resultat el va aconseguir Abdessamad Oukhelfen, amb una meritòria 7a posició a la prova masculina, tot i que l’única medalla catalana va ser per Aleix Vives, del FACVAC Valls, que va aconseguir el bronze per equips a la prova sub 20.

Com dèiem, l’atleta Aleix Vives va obtenir l’únic metall català. Ho va fer a la prova sub 20, en el bronze aconseguit amb els seus companys de la selecció RFEA. Vives va acabar en la 20a posició amb un temps final de 17:00, en una prova dominada pel danès Axel Vang Christensen. Vives va ser el tercer atleta de la selecció en entrar a meta. Irlanda amb l’or i Regne Unit amb la plata van completar el podi.

L’altra gran notícia va ser la meritòria cursa d’Abdessamad Oukhelfen. El reusenc va acabar el cros amb una gran 7a posició, amb un temps final de 30:40, a 23 segons del primer, el francès Yann Schrub. Oukhelfen es va mantenir en el grup capdavanter durant bona part del circuit i va superar a rivals de pes. Aaron Las Heras va ser l’altre català a la prova absoluta, acabant en el 43è lloc. El grup absolut RFEA va acabar en 6a posició, d’una prova dominada pels locals de Bèlgica.

Foto RFEA

A més a més, vam tenir a quatre atletes a la prova sub 20 femení. Blanca Batlle va ser la primera catalana en entrar, en aquest cas en el lloc 43è amb un temps de 20:33. Àmbar Tomàs, campiona a Sòria, va ser la segona catalana, en el lloc 48è, amb un temps de 20:39. La tercera va ser Ruth Martí. L’atleta de l’UCA, debutant amb RFEA, va acabar al lloc 65 amb 21:42. Finalment, una altra debutant, Marwa El Khouya, va ser 68a amb 21:54. Regne Unit va aconseguir la victòria per equips i Espanya va ser 11a.

També vam tenir presència a la prova sub 23 masculina. Adam Maijó va acabar en la 37a posició amb un temps de 25:02 i va ser el 5è atleta RFEA en entrar a meta. La selecció va acabar 4a, a tocar del podi.

Finalment, la darrera participació catalana va ser la de Naima Aït Alibou. L’atleta de Vilafranca del Penedès va participar en el relleu mixt. L’equip RFEA va ser 8è amb una marca de 20:44, en una prova dominada per França.

D’aquesta manera, es tanca una prova més dins del calendari de cros, que aquest any té les proves molt més comprimides. Durant el mes de gener viurem les proves restants tan a nivell català com a nivell estatal.