Bon paper català a Podebrady a l’encontre de marxa

202

És any olímpic i la marxa tindrà un paper destacat. Abans, viurem l’encontre mundial a Antalya amb diversos catalans i catalanes. De moment, aquest cap de setmana, el municipi de Podebrady, República Txeca, ha viscut una nova jornada de marxa amb un Encontre Internacional on han competit tres atletes de Catalunya.

D’entrada, Mar Juàrez ha aconseguit una medalla per equips. L’atleta de Montornès del Vallès i del CA Manresa, va competir a la prova dels 20 K i va acabar en 11a posició de l’encontre i 47a global amb un temps d’1:42:48, i amb l’equip RFEA han aconseguit la tercera posició per darrere de França i Hongria. És un nou èxit doncs per la Mar Juàrez en el món de la marxa, una atleta que segueix sumant experiències positives i sent referent per a nosaltres.

Ivan Molina a Podebrady. Foto RFEA

També va aconseguir medalla l’Ivan Molina. L’atleta dels CA Laietània va sumar el bronze col·lectiu sub 20 en una cursa on ell, de fet, va ser el millor de l’equip RFEA. Molina va tancar la participació quart amb 43:25. França i la República Txeca van quedar per davant de l’equip espanyol.

A més, l’atleta pratenc de L’Hospitalet Atletisme, Óscar Martínez, va tancar la participació en una 13a posició molt meritòria i 46è global. L’atleta tancava la competició amb un temps d’1:28:28, sent cinquens per equip.

José Manuel Rodríguez, responsable del comitè tècnic de marxa de la FCA, i Jesús Àngel Garcia Bragado, històric marxador català, també van formar part de la delegació RFEA.

Recordem que l’Encontre Internacional de marxa el disputen sis seleccions, la txeca, la italiana, la francesa, l’eslovaca, l’alemanya i la selecció espanyola, i que la competició s’emmarca dins del Podebrady Walking, una prova que enguany arribava a la 92a edició i que ha portat a grans atletes als carrers del municipi. Per aquest motiu, els nostres atletes tenen dues classificacions diferents.

La propera parada internacional ja serà el Campionat del món per nacions a Antalya, Turquia, el 21 d’abril.