Bona collita al Mundial de trail d’Innsbruck

391

Innsbruck va acollir el Mundial de trail amb les diferents proves de la disciplina, i la participació de set catalans i catalanes amb la selecció espanyola. Fins a tres medalles col·lectives dels atletes de Catalunya durant el Campionat, les de Jan Torrella i Blanca Batlle a la Classic Junior i la d’Eduardo Hernàndez a la Mountain Classic. A més a més, Núria Gil, Natàlia Rodríguez i Jan Margarit també van competir. Des d’aquí enviem molts ànims a Miquel Corbera, que no va poder prosseguir la cursa després de caure a la sortida.

El primer català va ser Miquel Corbera a la modalitat de Vertical. Com hem comentat prèviament, l’atleta no va poder seguir la cursa degut a una caiguda just a la sortida que li va provocar una luxació a l’espatlla. Després d’aquesta situació per a res desitjada, un altre català, Eduardo Hernàndez, va prendre partida del campionat del món, a la modalitat de Vertical. Hernàndez va acabar 44è amb temps de 47:38, amb la 8a posició col·lectiva amb l’equip RFEA.

A la modalitat Short Trail hi van participar tres atletes de Catalunya. A la prova femenina, Núria Gil va acabar en 27a posició amb un temps de 5:37:05, seguida de Natàlia Gonzàlez, 43a amb 5:48:34. Les dues atletes van acabar la cursa mostrant-se amb ganes de més de cara al futur, després d’un circuit molt dur i de força dificultats. Amb tot, 5a posició col·lectiva amb RFEA. També va acabar la cursa, en aquest cas, en categoria masculina, Jan Margarit. No obstant, Margarit va tenir problemes físics que li van dificultar avançar amb comoditat. Va acabar 8è de forma col·lectiva amb els seus companys RFEA.

Més èxit van tenir els atletes sub 20. Jan Torrella va acabar amb una magnífica 5a posició a la prova de Classic Junior, amb un temps de 28:38. A més a més, va sumar el bronze col·lectiu amb els seus companys de selecció. Un èxit semblant el que va aconseguir Blanca Batlle. La palamosina també va fer bonze col·lectiu a la Classic Junior, tot i que va quedar en 19a posició amb 36:56.

Finalment, Eduardo Hernàndez, que ja havia participat a la primera jornada, va tornar a competir, en aquest cas a la prova de Mountain Classic. L’atleta va acabar 51è amb 1:04:50 i va obtenir el bronze col·lectiu amb els seus companys de selecció, el que rematava una setmana on va competir en dues proves.