Bona nota dels atletes de Catalunya a Jerusalem

675

Jerusalem va viure el Campionat d’Europa sub 20 amb la presència de diversos atletes de Catalunya que tancaven la temporada i van mirar de posar la cirereta del pastís a un magnífic curs d’aire lliure. Cal destacar, entre d’altres coses, la medalla d’or guanyada per Sofia Santacreu als 10.000 marxa.

Deu atletes de Catalunya competien a Jerusalem durant l’última parada del curs pels i les atletes sub 20. D’entrada, com avançàvem, cal destacar la medalla de l’atleta de la JA Sabadell, Sofia Santacreu, que sent encara d’edat sub 18 va ser capaç de guanyar la cursa dels 10.000 marxa, amb un temps de 45:59:76, que va suposar un nou rècord de Catalunya i d’Espanya sub 18 i rècord de Catalunya sub 20. Santacreu també ha estat campiona d’Espanya sub 18 i va ser campiona d’Europa sub 18 al 2022.

Griselda Serret – Foto: RFEA

A la mateixa cursa, lloc de finalista per Griselda Serret. L’atleta, entrenada per Sergi Calatayud, va obtenir el setè lloc a la final dels 10.000 marxa amb marca personal de 48:13:88, i tanca també una gran temporada, on ha estat campiona d’Espanya sub 20.

A més a més, magnífica nota per a Jan Díaz. L’atleta de Sant Fruitós del Bages, del CA Manresa, va acabar en sisè lloc a la final dels 110 tanques, va aconseguir marca personal amb 13.76, després de superar dues rondes amb solvència. Díaz, que també competeix amb llargada, encara el proper curs una nova temporada sent ja un dels atletes referents amb més futur de Catalunya.

Daniela Fernández – Foto: RFEA

També va aconseguir lloc de finalista Daniela Fernàndez. La llançadora d’Olesa de Montserrat va aconseguir el sisè lloc a la final del disc amb marca personal de 50.66 m. Fernàndez va aconseguir passar a la final amb el tercer lloc del seu grup amb 50.02 m, fet que demostra molta regularitat per part de l’atleta. Aquest curs ha obtingut moltes medalles tan en disc com en el pes.

Aleix Vives – Foto: RFEA

L’atleta del FACVAC Valls, Aleix Vives, també va obtenir un bon rèdit en una final dels 3.000 m que s’havia guanyat el primer dia. Vives va competir a la final acabant 11è amb un temps de 8:53:62. L’atleta de Cabra del Camp ha tancat una gran temporada on ha estat internacional també a les proves de cros, durant la disputa del mundial.

Pol Elvira – Foto: RFEA

Pol Elvira no va poder passar a la final però també va desenvolupar un molt bon campionat als 100 mll. Elvira, que va ser campió d’Espanya dels 60 mll i subcampió dels 100 mll sub 20, va passar a semifinals amb una molt bona marca de 10.43 (amb més de 2.0 de vent a favor) i a semifinals va igualar la seva marca personal, 10.53, tot i que per un lloc no va poder passar a la final.

Martí Serra i Victor León – Foto: RFEA

Els darrers quatre atletes en competir a Jerusalem van ser, d’entrada, dos atletes de perxa, l’atleta del CA Manresa Martí Serra i Víctor León, del CA Granollers. Serra i León no van poder passar a la final de perxa després d’acabar amb una marca de 5.05 m. Amb tot, gran temporada de tots dos, que han obtingut diverses medalles a nivell català i estatal.

Aleix Camats – Foto: RFEA

En darrer lloc, Aleix Camats va competir a la prèvia del disc i no va poder passar a la final amb una marca de 53.22 m. Tampoc va poder passar a la final de triple salt Laurine Elisa Marimón. L’atleta del CA Tarragona, campiona d’Espanya sub 20, va acabar el seu concurs amb una marca de 12.59 m.

Els i les atletes sub 20 han tancat la temporada d’aire lliure amb molt bona nota i ara ja els espera les vacances fins a l’inici de nou dels entrenaments. Només resta el Mundial de Budapest a finals d’agost per abaixar el teló de l’aire lliure 2023.