Bona resposta d’atletes a Engolasters i Cerdanyola

740

Andorra no va faltar a la seva cita amb el cros. El CAVA Andorra, club local, i la Federació andorrana d’atletisme van portar la 2a edició del cros d’Engolasters, una prova amb circuit al voltant del llac que porta el mateix nom. Uns 250 atletes hi van participar, amb noms molt destacats a les proves absolutes i de promoció.

Marc Fernández – Foto: FCA

Cal destacar, d’entrada, la participació de Marc Fernàndez. L’atleta de l’Agrupació Atlètica de Catalunya va tornar a competir després de quatre mesos degut a un accident que li va comportar greus lesions. Amb esforç, ha aconseguit tornar en poc temps i ahir, a Engolasters, es va penjar la medalla de plata al cros absolut.

La victòria a la prova masculina va ser per l’atleta local Nahuel Carabaña, atleta amb llarg recorregut internacional en els darrers anys. En tercer lloc, el també atleta andorrà Carles Gómez. A la prova femenina, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Aina Cinca, va aconseguir la victòria. L’andorrana va superar a la seva companya de selecció, Xènia Moruelo, i a Ana Monje, del CA Granollers, tercera classificada.

Cros Engolasters Podi sub 18 – Foto: FCA

En d’altres proves cal destacar la presència de Marta Mitjans. L’atleta maresmenca venia de guanyar medalla als Jocs Iberoamericans i va fer el seu “debut” a la temporada de cros amb victòria a la prova sub 18, seguides de les atletes del CA Canovelles Núria Escudero i Carla Yanguas. A la categoria sub 14, també doblet de medalles del CA Canovelles, amb l’or per a Maia Parés i la plata per Laia Madera. A la categoria sub 20 masculina, victòria de Pol Fernàndez, del CA Granollers, amb segon lloc de Roc Codina, del CA Nou Barris i tercer de Miquel Pedrosa, també del CAG.

D’altra banda, ahir es va celebrar també una nova edició del cros Ciutat de Cerdanyola. Uns 230 atletes federats van participar en les proves de sub 8 a sub 16, amb més d’una cinquantena a les curses sub 10. El Cerdanyola Atletisme i Triatló va ser el club organitzador.

Cros Cerdanyola – Foto: Ziao Jiang

A la categoria sub 16, la victòria a la cursa masculina va ser per Roger Olivé, del CA Nou Barris, amb un temps de 12:43, seguit de Martí Valls, de l’UGE Badalona, amb 13:01, i amb el tercer lloc de David Lorenzo, de l’equip local, amb 13:02. A la prova femenina, Ainhara Peñafiel, del Barcelona Atletisme, va aconseguir la victòria amb 14:23, seguida d’Ylenia Monje, de l’UGE Badalona, amb 15:15 i amb el bronze de Sara Casamitjana, també del club badaloní, amb 16:17.

A banda de la categoria sub 16, Adrian Rueda va ser el guanyador de la cursa sub 14, mentre que Laura Lao va ser la vencedora de la prova femenina. Max Gibert va ser el guanyador de la prova sub 12 i Nausica Picón la campiona a la cursa femenina.