Burjassot i Castelló celebren dos campionats d’Espanya

673

La RFEA organitza aquest cap de setmana dos campionats d’Espanya de disciplines totalment diferents. D’una banda, Burjassot acollirà el Campionat d’Espanya de 100 K. De l’altra, Castelló celebrarà el Campionat d’Espanya de llançaments menors. Vuit catalans i catalanes competiran a la prova d’ultrafons, mentre que al de llançaments seran una vintena d’atletes de Catalunya els i les presents a la pista castellonenca.

D’una banda, Burjassot viurà el Campionat d’Espanya de 100 K en ruta, una prova que començarà a les 8 h del matí del dissabte i que es farà en circuit urbà pels carrers del municipi valencià. L’atleta del CA Manresa, Manel Deli, campió d’Espanya i 8è del món a la distància, serà un dels màxims favorits a emportar-se el títol absolut masculí. Deli acredita 6:30:23 i partirà amb avantatge respecte a d’altres rivals perillosos. Amb Deli, Efren Llobet, Robert Troy i Marc Gispert competiran a la prova absoluta.

D’altra banda, a la prova femenina, Mireia Sosa i Jacqueline Camós seran les dues catalanes presents. Totes dues competeixen amb el club organitzador, el CA Els Sitges, i tindran l’opció també de poder optar al podi. A la mateixa vegada es disputarà la prova màster, tot i que cal destacar que en aquesta distància, la gran majoria dels i les participants absoluts i absolutes formen part d’aquesta categoria.

· Reglament   · Atletes inscrits

Al País Valencià també es viure un nou campionat d’Espanya. Castelló acull el campionat de llançaments d’hivern en categories menors, de sub 16 a sub 20. Una vintena de catalans i catalanes, que ja van competir al Campionat de Catalunya, formaran part de l’expedició i lluitaran per buscar medalles.

Tres atletes de Catalunya parteixen amb les millors marques de les seves proves. D’una banda, Hailu Estrampes, actual rècord de Catalunya de javelina sub 18, arriba amb les opcions intactes d’aconseguir l’or. De l’altra, Daniela Fernàndez buscarà l’or al disc sub 20, arribant també amb la millor marca. Finalment, l’atleta del CA Tarragona, Pau Crespo, buscarà l’or a la javelina sub 16.

També cal destacar la presència d’altres atletes, com ara Daniel Gonzalo, amb la tercera millor marca al disc sub 16, Aleix Camats amb opcions de podi al disc sub 20, Adrian Sedano i Eloi Jané també lluitaran per buscar el podi del martell sub 20, Maria Vallès arriba amb la segona millor marca del disc sub 18, Carla Serral amb la quarta millor marca al martell sub 18, Alba Ruiz amb la tercera sub 20 i a la javelina sub 18 tindrem duel entre Érika Sellart i la campiona catalana, Ingrid Valcarcel.

El campionat començarà dissabte a les 10 h del matí i s’allargarà fins a les 19.30 h. No obstant, dissabte només es disputaran les proves de javelina i martell. El disc quedarà per diumenge, de 10 h a 16.40 h.

· Reglament   · Atletes inscrits