CA Granollers i Lleida guanyen el català de clubs sub 20

555

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de clubs sub 20 a Lleida, en la que va ser una de les últimes cites catalanes del calendari, només restant el Campionat de Catalunya absolut que s’ha de disputar a L’Hospitalet de Llobregat. CA Granollers en nois i Aldahra Lleida en noies van ser els clubs guanyadors, amb L’Hospitalet i Cornellà completant el podi masculí i el mateix Cornellà i Igualada amb el femení.

La prova masculina la va dominar el conjunt del Vallès Oriental, un clàssic en cites de promoció, amb 127 punts, només dos per davant de L’Hospitalet Atletisme, que va lluitar la victòria fins al final. En tercer lloc, el Cornellà Atlètic amb 115 punts.

L’equip guanyador va obtenir la victòria en tres proves, Aniol Clavell als 1.500 m amb 4:09:00, Víctor León a la perxa amb 4.50 m i Alex Duran al disc amb 42.12 m. A més a més, va obtenir diversos segons llocs que el van ajudar a mantenir la primera posició. Quatre triomfs de L’Hospitalet Atletisme, d’Álvaro López als 3.000 obstacles amb 10:18:87, Ruben Liste als 5.000 marxa amb 23:40:31, Jordi Sànchez als 110 tanques amb 15.14 i Unai Yuste als 100 mll amb 11.09.

Finalment, el Cornellà Atlètic, tercer classificat, va obtenir la victòria d’Ismael Romero al pes amb 15.59 m. i de Gerard Arto als 3.000 metres amb 9:05:89. Altres equips, con l’UA Terrassa i el CA Igualada, també van obtenir algun primer lloc. Els terrassencs de la mà de d’Erico Jiménez als 400 mll amb 50.61, Eric Uviña als 400 tanques amb 57.99, d’Adrian Priego a la llargada amb 6.68 m i del relleu 4×400 m. El CA Igualada, 4rt global, va guanyar amb Aleix Fuchs als 200 mll amb 22.39, Mathios Fernàndez als 800 m amb 1:57:79, Antoni Gonzàlez a l’alçada amb 1.94 m i Guim Morcillo a la javelina amb 51.39 m.

A la categoria femenina, victòria final de l’Aldahra Lleida amb 118 punts, seguit del Cornellà Atlètic amb 102 punts i el CA Igualada tercer amb 86 punts, empatat amb Granollers però amb més victòries.

L’equip local va vèncer gràcies a 12 primers llocs, en aquest cas, de Meritxell Hernàndez als 100 mll amb 12.37, Núria Argelich als 400 mll amb 59.37, Marwa El Khouya als 1.500 m amb 5:02:35, Carla Ferrara als 3.000 m amb 11:24:43, Laia Vara als 400 t amb 1:08:04, Laura Jiménez a la perxa amb 3.26, Paula Niubó a la llargada amb 5.39 m, Maria Vallès al disc amb 37.47 m, Elena Sanz al martell amb 50.13 m i Gina Torres als 5.000 marxa amb 24:54:25, a banda dels dos relleus 4×100 i 4×400.

El Cornellà Atlètic, subcampió, va ser més regular que la resta de rivals, amb només la victòria d’Anna Tuñón als 100 tanques amb 16.05 però amb vuit segons llocs, que també sumen molts punts. El tercer, el CA Igualada, va ser bronze gràcies a un bon grapat de victòries, com les de Mar Buchaca als 200 m amb 25.50, Laia Alonso als 3.000 obstacles amb 12:37:06, Mar Planas al triple salt amb 11.29 i Núria Moix al pes amb 9.91 m.

D’aquesta manera, es tanquen els campionats de clubs catalans, havent-se disputat des de sub 10 a màster.