CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT

1809

Aquest dimecres, a l’Ajuntament d’Igualada, s’ha realitzat la presentació del Campionat de Catalunya Absolut. A l’acte han participat Marc Castells, Alcalde d’Igualada, Patricia Illa, Regidora d’Esports, Lluís Cañamares, President del CA Igualada i Joan Villuendas i Josep Maria Antentas, President i Vice-president de la Federació respectivament.
El Campionat se celebrarà els propers dies 11 i 12 d’octubre a l’Estadi Municipal d’Igualada que aquest any arriba a l’edició número 100. Una efemèride molt especial que arriba en unes complicades circumstancies causades per la pandèmia del Covid-19.
Tot i aquestes dificultats, se celebrarà el campionat amb la garantia de que es viurà una gran espectacle atlètic, organitzat pel Club Atlètic Igualada i la Federació Catalana. L’autonòmic de pista és un esdeveniment esportiu dels més antics i amb més tradició de quants es celebren a Catalunya i a tot l’estat espanyol.
Aquesta serà la segona vegada que la capital de l’Anoia acull l’absolut, desprès d’haver-ho organitzat l’any 2002. La primera edició es va realitzar l’any 1916, als camps d’esports de SS Pompeia i el RCD Espanyol de Barcelona, quan encara no hi havia cap instal·lació atlètica a Catalunya. L’escenari que més vegades ha vist l’absolut de pista ha estat l’Estadi Olímpic de Montjuïc, on s’ha fet en 41 ocasions, la primera en 1930 i l’última en 2007.
Als historials dels Campionats de Catalunya apareixen els noms dels tots els atletes catalans llegendaris que han escrit l’historia de l’atletisme català. Podem destacar els que més títols han obtingut que són l’Irache Quintanal, que es va proclamar campiona en 32 ocasions, 18 en llançament de pes i 14 en disc,  i en homes, el multi-campió és Joaquim Roca amb 26 títols aconseguits els anys 20 i 30 del segle passat a les proves de 110 i 400 m tanques, 400 m, llargada, triple salt i combinades.

· Reglament   · Nota important Aforament

· Atletes admesos   · Atletes admesos Combinades

· Historial   · Atletes més vegades Campions