CAMPIONAT D’ESPANYA DE CROS

1626

El proper diumenge 8 de març, se celebrarà el Campionat d’Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Saragossa.
Aquest campionat constarà de competicions en les categories absolut, sub23 i sub20, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d’Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
Als equips catalans, cal destacar la presència d’atletes de reconegut prestigi com l’Ayad Lamdassem que es va proclamar campió en tres edicions, 2011, 2014 i 2018. Adel Mechaal, campió en 2017, Marta Galimany que recentment es va proclamar campiona estatal de Marató i va aconseguir la plaça per a Tokio’20. També els campions catalans, Abdessamad Oukhelfen i Douae Ouboukir, i atletes com la Montse Mas, Mertitxell Soler o Artur Bossy.
Com ja hem assenyalat, a Saragossa també es juga el Campionat d’Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes absolutes han estat les grans dominadores d’aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-nou ocasions de les noranta-set disputades. En dones, el campionat per equips ha estat per a les catalanes en vint ocasions de les cinquanta-tres disputades.
A l’edició passada, celebrada a Càceres, l’equip català absolut masculí es va proclamar campió, i també ho va fer l’equip Sub20 femení.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits