CAMPIONAT D’ESPANYA DE CROS

1844

El proper diumenge 12 de març, se celebrarà el Campionat d’Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Gijón. Aquest campionat constarà de competicions en les categories absolut, promesa, júnior i veterà, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d’Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
Cal destacar la potència dels equips catalans absoluts, amb la presència d’atletes de reconegut prestigi com el recent campió d’Europa en pista coberta, Adel Mechaal (New Balance T), Ayad Lamdassem (AB) campió en 2013 i 2014, Ilias Fifa (FCB), Montse Mas (FCB), Marta Galimany (FCB) Judit Pla (BA) i els actuals campions de Catalunya Jonathan Romeo (CA Lloret LS) i Laia Andreu (CA Granollers).
Com ja hem assenyalat, a Gijón també es juga el Campionat d’Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes absolutes han estat les grans dominadores d’aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-set ocasions de les noranta-cinc disputades. En dones, el campionat per equips ha estat per a les catalanes en vint-i-una ocasions de les quaranta-vuit disputades.

· Reglament     · Selecció Catalana     · Atletes inscrits