CAMPIONAT D’ESPANYA DE FEDERACIONS AUTONÒMIQUES

876

El proper dissabte 19 de setembre se celebrarà l’edició número quaranta-cinc del Campionat d’Espanya de Federacions Autonòmiques a Ciudad Real, conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions. Continua amb el format iniciat ara fa nou temporades amb una única puntuació conjunta masculina i femenina, però en aquesta edició per motius relacionats amb la pandèmia del Covid-19 es realitzarà a mig programa de proves masculí i mig femení.
La Selecció Catalana sempre surt com a favorita, ja que ha estat la gran dominadora d’aquest estatal des que l’any 1976 es va iniciar aquesta competició. A l’historial, tant la Selecció Catalana femenina com la masculina han vençut 26 vegades de les 35 edicions disputades amb el format antic. A més, s’han d’afegir els nou títols aconseguits amb el nou format de puntuació conjunta que es realitza des de 2011. Per tant, l’equip català defensarà el títol aconseguit la temporada passada a Pamplona.
La Federació Catalana presenta un equip molt competitiu amb els millors atletes catalans que lluitaran per a renovar un cop més aquest campionat estatal per equips. Sis dels set campions d’Espanya que van aconseguir el títol el passat cap de setmana a la Comunitat de Madrid estaran a l’equip. Bernat Erta que farà els 200 m i el relleu 4X400 m, Esther Guerrero als 1.500 m, Abdessamad Oukhelfen als 3.000 m, Sara Gallego als 400 m tanques, Laura Redondo en martell i Javier Delgado al relleu 4X400 metres. Així com altres medallistes com Ramon Adalia que farà el triple salt i Arnau Monné el  relleus de 4X100 m. També destaca la presència de la Marta Galimany que farà els 5.000 m, Estela García als 100 m i 4X100 m i Igor Bychkov en perxa.

· Reglament   · Horari i sorteig