CAMPIONAT D’ESPANYA SUB18 EN PISTA COBERTA

2123
Clara Fernández - Foto: Carmel Rodríguez

25 Medalles pels Atletes Catalans
Clara Fernández, Rècord de Catalunya de Perxa

El passat cap de setmana, 9 i 10 de març, es va celebrar el 41è Campionat d’Espanya Sub18 en Pista Coberta a València amb una extraordinària actuació dels atletes catalans que han obtingut 25 medalles, 7 d’or, 6 de plata i 12 de bronze.

Clara Fernández

Cal destacar l’actuació de la Clara Fernández (CM St Cugat) que amb un salt de 4,01 m en perxa es va proclamar campiona i va establir un nou rècord de Catalunya Sub18, prova en la que Nerea Pérez (CM St Cugat) es va classificar en la tercera posició amb 3,61 metres. També a la prova de perxa masculina l’Àlex Teruel (CA Canaletes) va aconseguir el títol amb un salt de 4,86 m i Edgar Nolla (UA Montsià) va ser tercer amb 4,76 m, atleta que ha aconseguit la medalla de plata als 60 metres amb un temps de 7.04.
També a la cursa dels 60 m tanques, Aitana Radsma (Lleida UA) ha aconseguit el títol amb 8.51 i Judit Devers (Av Manresa) ha estat tercera amb 8.58.
Han aconseguit la medalla d’or la Sofia de Sousa (CM St Cugat) als 3.000 m amb  9:51.40, registre que significa un nou rècord dels campionats. La Marta Gallo (CA Igualada) ha estat campiona en llargada amb 5,68 m, Aitor Caldito (CA Igualada) també en llargada amb 7,08 m i Joaquim Rodríguez (ISS-L’H) a l’heptatló amb 5.066 punts.
Les medalles de plata han estat per a la Julia De La Piedra (FCB) que ha marcat 4:41.10 als 1.500 m, prova en la que Aida Alemany (JA Arbeca) ha estat tercera amb 4:41.16. Isaac Segura (CA Molins) en 400 metres amb 48.95, prova en la que Roger Pons (CE Universitari) ha estat tercer amb 48.99, Eric Guzman (New Balance T) ha estat plata als 800 m amb 1:58.49 i Pol Torrent (UA Montsià) ha estat bronze amb 1:59.16. Als 1.500 metres també Jan Badia (Cornellà At) ha aconseguit el subcampionat amb 4:14.21 i Aniol Borràs (AAC) la medalla de bronze amb 4:14.70. La Julia Garcia (FCB)  ha estat segona als 800 m amb 2:11.81.
Les medalles de bronze han estat per Irene Clemente (Cornellà At) que ha aconseguit dues, una en triple salt amb 12,31 m  i l’altre en llargada amb 1,68 metres, Bernat Verdú (CA Tarragona) als 60 m tanques amb 8.13, Carla Gascón (CA Sant Just) en 60 metres amb 7.74 i Ivet Rovira (GEiEG) al pentatló 3.533 punts.
A la classificació per comunitats autònomes, Catalunya s’ha situat en la primera posició amb molta diferencia de la segona, la Comunitat Valenciana i la tercera, Castilla – León.