Candeleda rebrà a una setantena d’atletes de Catalunya de trail

333

Fins a una setantena d’atletes de Catalunya viatgen a la població castellana de Candeleda, a Àvila, per disputar el Campionat d’Espanya de trail vertical i el de curses de muntanya. Una autèntica festa, com l’ha nomenada la RFEA, del trail running. I des d’aquí, les opcions per aconseguir bons resultats son clares, atès a l’alt nivell català en les proves de trail.

De moment, aquest curs, hem viscut tres proves de les TRS, el Campionat de Catalunya de trail i el Campionat d’Espanya de trail per federacions. Ara, nova aturada en el calendari, amb la disputa de dos campionats d’Espanya de cop. Una prova de foc pels nostres atletes que miraran de buscar seguir amb la bona dinàmica començada a principis d’any.

Pere Menéndez participarà al Campionat de trail vertical. Foto Olitrail

De moment, dissabte, viurem el Campionat d’Espanya de trail vertical. 26 atletes de Catalunya hi participaran, 18 en categoria masculina i 8 en femenina. De tots ells i elles, cal destacar també que alguns hi participaran a la classificació de clubs, i en aquest sentit, CE Penedès i JA Berga seran els clubs que hi participaran.

D’entre els i les atletes de Catalunya amb un possible paper destacat, n’hi ha un que té moltes paperetes de lluitar per la victòria. El nostre campió català de trail, Miquel Corbera, ara al CE Penedès, buscarà un títol que ja ha aconseguit. Corbera arriba en un bon estat de forma i sembla convertir en or tot allò que toca darrerament. Juntament a Cobera, trobem un absolut català més, Julen Calvo, company al CE Penedès.

A banda d’ells, cal destacar la presència de Jan Torrella, Lluc Torné i Lleïr Barcons en categoria sub 23, o atletes màster com Toni Santisteban o Agustín Cáceres, tots dos del CE Penedès, de cara a buscar el títol per equips. També el JA Berga aporta atletes màster de cara a buscar pujar al podi general.

A més, cal destacar la presència de Pere Menéndez a la categoria sub 20, sent també un dels favorits per victòria, juntament a Raúl Arpal o Lluc Casal. Domingo Ortega, M70, serà el català més veterà.

Gisela Carrión present a Candeleda. Foto Artur Ribera

A la categoria femenina, un nom destaca per sobre la resta. Gisela Carrión serà l’única catalana sènior present i una de les atletes amb més nom de les presents. Carrión, del CE Penedès, ja la vam veure al Campionat FFAA competint amb Catalunya i voldrà seguir sumant èxits al seu palmarès. A més, Aina Civil, Clàudia Llesuy i Carla Yanguas participaran a la cursa sub 18, amb un més que possible paper destacat.

A les 10 h viurem la cursa masculina absoluta i màster M35 a M65 i a les 10.30 h la cursa femenina absoluta, amb sortida al Parc de la Barranca de Candeleda. L’arribada serà a la Peña Caballera, a 1.490 metres d’alçada. El desnivell positiu serà de 1.040 metres.

· Web Trail Vertical

Això pel que fa dissabte, però diumenge també viurem una nova cita important al mateix punt. Candeleda també rebrà el Campionat d’Espanya de curses de muntanya, que la temporada passada vam gaudir a Lloret de Mar. Aquí, 48 atletes de Catalunya competiran per buscar també els diferents títols en joc.

Blanca Batlle al Campionat de trail català. Foto Sísmica

Una vintena d’atletes competiran a la prova masculina. Molts noms destacats que donaran a Catalunya moltes opcions de poder pujar al podi. D’entrada, la presència d’atletes com el campió català de pujada vertical, Roger Comellas, l’atleta seleccionat amb Catalunya Víctor del Águila, el seu company al CE Penedès Arnau Montaner, o també els sub 23 del JA Berga, Jan Torrella, Oriol Gibert i Pol Camprubí.

A la cursa absoluta femenina, destacar la presència de la subcampiona catalana de trail, Natàlia Gonzàlez, com una de les caps de cartell clares. A més, destacar també la presència de Gisela Carrión, que vindrà de competir al trail vertical, Maria Benito o Sara Roca. Una de les grans esperances de victòria, sens dubte, serà a la categoria sub 23, on tenim a Blanca Batlle, de l’AA Palamós, una de les destacades del trail a nivell estatal i que ha estat campiona catalana de la disciplina.

Claudia Llesuy participarà en els dos campionats. Foto Olitrail

A més també gairebé una vintena d’atletes sub 18 i sub 20 participaran a la cursa. A la prova femenina, Aina Civil, Clàudia Llesuy o Carla Yanguas, que vindran del trail vertical, i també Yousra Laghmich o Laia Alonso. A la prova masculina, tindrem a Sam Linares, Pol Alaminos i Llibert Bonet a sub 18 i Lluc Casal, Adrian Macías i tres atletes del JA Berga, Jordi Inonencio, Adrià López i Lluís Puigvert, lluitant per la victòria.

A més, cal destacar que el CA Canovelles, el JA Berga i el CE Penedès lluitaran pel títol de clubs, amb atletes destacats que poden donar als clubs catalans les opcions de poder pujar al podi. En el cas de berguedans i penedesencs, ambdós equips doblen el categoria masculina i femenina.

Les curses es disputaran a les 10 h l’absoluta, sub 23 i màster masculina i femenina, amb 16 K de recorregut, mentre que la sub 20-sub 18 i màster M/F 70 sortirà a les 10.30 h amb una distància de 7 K.

· Web Cursa de Muntanya