Canovelles dona el tret de sortida a la temporada de cros

1315

La Federació Catalana d’Atletisme organitza una temporada més el Gran Premi català de cros, amb la disputa de sis proves dins del calendari que formaran part d’una classificació total. Aquesta nova estació del curs arriba amb diferents novetats que tot seguit repassarem.

Per començar, el calendari s’ha concentrat en els tres darrers mesos de l’any. Els sis Grans Premis es disputaran del 24 de setembre al 3 de desembre. Canovelles, Olot, Caldes de Malavella, Vic, Mollerussa i Castellar del Vallès seran les sis estacions dels i les atletes de cara a poder obtenir punts per a la classificació final.

A banda d’això, durant aquest període també viurem la disputa del Campionat de Catalunya de relleus mixtos de cros, el 15 d’octubre a Berga, el Campionat de Catalunya de cros per clubs, el 5 de novembre a Vic, aprofitant la 4a jornada del GP i el Campionat de Catalunya de cros màster a Sabadell, el 12 de novembre a Sabadell. A més a més, el 10 de desembre viurem el Campionat de Catalunya de cros curt a Vila-seca i el 14 de gener el Campionat de Catalunya de cros individual a Mataró, l’única cita al 2024.

Fins a 25 competicions de cros s’han integrat aquest curs al calendari de la FCA, que es disputaran durant tres mesos i mig. A banda del calendari, l’altra gran novetat serà la potenciació del GP a partir de les places repartides pels campionats autonòmics. Com ja es venia fent, els quatre primers classificats sub 16 i sub 18 participaran amb la selecció catalana al Cros Internacional Juan Muguerza d’Elgoibar. Però a més a més, aquest cop es repartirà una plaça pel guanyador i guanyadora absoluta del GP català per acompanyar la selecció catalana absoluta al Campionat d’Espanya de cros absolut individual i per federacions.

A més a més, el club amb més participació al GP català de cros en cadascuna de les categories de sub 10 a sub 16, rebrà un premi a la Festa de l’Atletisme català, a banda del club amb més puntuació en categories sub 18 a absolut, que s’extraurà de les puntuacions individuals que cada atleta obtingui de les proves de cros del GP català.

Recordem que el Campionat d’Espanya de clubs de cros es disputarà el 18 i 19 de novembre a Sòria, i que les places s’obtindran durant el campionat català a Vic i a Berga respectivament, en aquest cas, les places del relleu mixt.

Foto: FCA

Aquest cap de setmana es dona el tret de sortida amb la disputa del GP de cros de Canovelles. El municipi del Vallès Oriental és ja un clàssic en aquesta disciplina, i el seu circuit és de sobres conegut per totes i tots. Aquest cop, iniciarà la temporada del GP català, de la mà del Club Atletisme Canovelles, entitat amb un llarg historial en aquest camp.

A les 8.50 h es donarà la sortida de la primera prova, el cros open amb atletes màsters federats i atletes de la resta de categories no federats. A partir de les 9.20 h es disputaran les curses per categories, començant per les sub 18. Amb elles arribarem a les 12 h, on es disputarà la cursa sènior i sub 23 masculina de 7.600 m i a les 12.35 h la cursa sènior i sub 23 femenina, de 5.600 m. La zona esportiva de Can Duran serà l’escenari, com ho ve sent darrerament.

Cal destacar que els sis primers classificats i les sis primeres classificades de la cursa OPEN rebran premis, així com medalles els tres i les tres primeres classificades. A més, els i les sis primeres locals també rebran premis. El circuit compta amb tres pujades, dues de curtes i una amb forta inclinació. A més, com cada any, el circuit de Canovelles comptarà amb obstacles al camí que posaran encara més emoció a la cursa (com les anomenades “boles de palla”).

Entre els atletes inscrits en categoria masculina destaquen, d’una banda, Jaouad Hssini, Xavi Badia i Carlos Rey en categoria absoluta, Albert Alsina, Bakr El Asri i Karim Fartaz a la categoria sub 18 i Pere Mas, Adrià Boyano, Axel Zarranz i Imran Jdiaa a la categoria sub 16.

Pel que fa a la femenina destaquen, entre d’altres, Eva Riera en categoria absoluta, Carla Bisbal, Yousra Laghmich i Bemnet Vidal a la categoria sub 20, Ainhoa Fitó, Aina Civil, Mar Espartero, Núria Escudero i Carla Yanguas a la categoria sub 18 i Amira Bemmerzouk, Rabab Ouzemmou i Maria March a la categoria sub 16.

El CA Canovelles, entitat organitzadora, demana als i a les assistents al cros que es respectin les zones d’aparcament del barri de Can Duran, i per tant, que s’aparqui només a les zones habilitades. A més a més també confirma el servei de bar. L’entitat, juntament amb la FCA, repartirà fins a 100 premis diferents agrupant totes les curses. Recordem que el cros de Canovelles va ser la temporada passada el Campionat de Catalunya de relleu mixt.

· Calendari   · Reglamentació