Canovelles i Barça al podi del Campionat d’Espanya de cros

704

El CA Canovelles sub 20 femení i el FC Barcelona sub 18 masculí van pujar al podi del Campionat d’Espanya de cros per equips celebrat en el marc del Cros Internacional de Sòria, a l’excel·lent escenari de Vallonsadero. A banda dels dos clubs, els i les atletes de Catalunya van obtenir diverses medalles individuals i de clubs amb altres equips.

La prova sub 20 femenina va tenir com a protagonista el CA Canovelles, que va obtenir la plata amb un equip format per Yousra Laghmich, Lisseth Reyes, Ruth Herce, Ivana Rubio i Paula Hernàndez. Laghmich i Reyes van ser les millors classificades, amb el 17è lloc i el 18è lloc respectivament. D’aquesta manera, l’equip sub 20 s’ha classificat per la Copa d’Europa de clubs de cros que es farà a l’Albufeira, a Portugal, el 25 de febrer de 2024.

Podi sub 18 amb el FC Barcelona. Foto RFEA

D’altra banda, la prova sub 18 masculina va tenir el FC Barcelona com un dels clubs destacats. Els joves atletes culers van aconseguir la plata amb un equip format per Albert Bartolí, Albert Alsina, Max Ordoyo, Biel Morancho, Xavi Rafart i Ignasi López. El conjunt va demostrar tenir un equip molt complet que van rematar amb la bona posició final.

D’altres equips catalans van tenir classificacions destacades, com ara el CA Vic sub 16 femení, acabant en 4a posició, amb Amira Bemmerzouk i Emma Garcia com les millors classificades, l’AA Xafatolls sub 16 masculí, amb Pere Mas i Axel Zarranz com els millors atletes, el Cornellà Atlètic masculí absolut en 9a posició, el CA Vic femení absolut en 12a posició i també en la mateixa posició que l’Agrupació Atlètica Catalunya en els relleus mixtos.

Equip femení del CA Vic. Foto CA Vic

A nivell grupal, els i les atletes de Catalunya també van pujar al podi amb altres equips de la resta de l’estat. Jaouad Hssini va aconseguir la plata amb Scorpio als relleus mixtos, Nahuel Carabaña l’or absolut amb Playas de Castellón, Santiago Catrofé, Jordi Torrents i Abdennasser Oukhelfen plata absoluta amb Bikila, Naima Aït Alibou or absolut amb Playas de Castellón, Elia Saura bronze absolut amb Valencia Atletismo, Víctor Blasi plata sub 23 amb Oriente Atletismo i Marta Mitjans or absolut amb Playas de Castellón sub 18.

Però també es van aconseguir sis medalles individuals al cros de Sòria. A la prova sub 16, Pere Mas, de l’AA Xafatolls, va ser segon i va aconseguir la plata amb temps de 9:19, seguit d’Amin Ezzitouni, de l’Aldahra Lleida, amb 9:26. A la categoria sub 23, Adam Maijó va sumar la plata amb un temps de 20:36, que li val ser per poder ser seleccionat per anar a l’Europeu de cros.

Grup de l’AA Xafatolls. Foto Instagram

De la mateixa manera que les quatre primeres de la cursa sub 20, totes elles catalanes. Victòria d’Àmbar Tomàs amb 17:35, seguida de Marwa El Khouya amb 18:01 i Blanca Batlle amb 18:02. En quart lloc Ruth Martí amb 18:05. També pot ser seleccionat Aleix Vives, que va acabar en 5è lloc a la cursa sub 20.

Cal fer un apunt més respecte al cros de Sòria, doncs dissabte es va disputar per primer cop la prova de relleus femenins, que va tenir al JA Berga com el gran protagonista, doncs va aconseguir la victòria final, pujant a l’esglaó més alt del podi.