Canovelles va acollir la primera prova del GP català de cros

1282

La Federació Catalana d’Atletisme va inaugurar la temporada de cros amb la disputa de la primera prova del GP català, en el marc del 21è cros de Canovelles. El CA Canovelles es va encarregar, una temporada més, d’un cros que va reunir a 600 participants en les diferents curses des dels més petits fins a les proves OPEN.

Aquesta era la primera prova del GP català de cros de les sis que es disputaran al llarg dels propers tres mesos. La temporada, Canovelles ja va ser la seu del Campionat de Catalunya de relleus mixtos, i aquest cop ha continuat al calendari com una parada important pels atletes que es dediquen a la disciplina.

Les proves sènior van acollir diversos atletes de nivell, sobretot a la cursa masculina. El guanyador del cros de Canovelles va ser en Xavi Badia, de l’AA Xafatolls, un dels atletes catalans més destacats a la ruta. Badia va dominar la cursa de 7.600 m amb un temps de 26:57. Badia va entrar primer, seguit de Jaouad Hssini, de l’Alcampo Scorpio, amb un temps de 27:26. El tercer classificat i bronze sènior va ser l’Albert Ruz, dels Lluïsos de Mataró, amb un temps de 27:39. Cesc Ullar va ser el campió sub 23.

A la prova femenina, la dominant sènior i també sub 23 va ser l’atleta més destacada present, la Júlia Solé, del CA Igualada, que va recórrer els 5.600 m de la prova femenina amb un temps de 26:17. El segon lloc va ser per Clara Colas, de l’Aldahra Lleida amb 28:14 i Mari Martínez, del CA Canovelles, va ser la tercera classificada amb un temps de 32:43.

A la resta de categoria també vam trobar un alt nivell i es van aplegar diversos atletes que la temporada passada van aconseguir grans fites. A la prova sub 20, Ivana Rubio va aconseguir la victòria als 4.400 m amb temps de 20:33, seguida de la seva companya al CA Canovelles, Yousra Laghmich i en tercer lloc, Nora Massanas. La mateixa cursa va ser dominada per Carla Ferrara amb 18:20, campiona sub 18, seguida de la seva companya a l’Aldahra Lleida, Estel Jordan, i deixant en tercer lloc a Júlia Lahosa.

A la prova masculina, Gonçalo José Sousa, del JA Berga, es va endur la victòria a la cursa amb un temps de 15:14, aconseguint també l’or sub 20. Jan Sola va ser el segon classificat sub 20 i Eric Bello el tercer classificat. D’altra banda, Bakr El Asri va ser el campió sub 18 i el segon classificat de la cursa. L’atleta del CA Lloret va acabar amb un temps de 15:21, i segueix demostrant la seva versatilitat en cros i pista. M’hamed Mouacha va ser segon sub 18 i Biel Morancho, del FC Barcelona, tercer classificat.

Les curses sub 16 també van tenir un nivell molt alt. De fet, per volum, van aplegar a diversos dels noms destacats de l’any anterior. Per exemple, a la prova masculina, Pere Mas, de l’AA Xafatolls, va ser el guanyador amb un temps de 11:17 en els 3.200 m recorreguts. Axel Zarranz, el seu company al club de Mollerussa, va ser segon, i Bernat Gironés tercer. Recordem que aquest grup va ser campió al cros per federacions la temporada passada.

També van pujar al podi per federacions el grup sub 16 català. I en aquest cas, a Canovelles, es van reunir diverses d’elles. La guanyadora va ser l’atleta Rabab Ouzemmou, del CA Pobla de Segur, amb un temps de 13:19. La segona classificada va ser Elsa Carnero i la tercera Anna Granell, del CA Granollers.

Prova OPEN – Foto: FCA

Fem un petit apunt de la cursa OPEN, on corrien els màsters federats. El guanyador de la cursa masculina va ser Joan Ferrer amb un temps de 18:13, seguit d’Óscar Rodríguez, del JA Berga, campió també M45, i de Joan Alarcón, del CA Canovelles i campió M35, en un circuit de 4.800 m. La guanyadora a la classificació femenina va ser Sara Espín amb un temps de 22:37, seguida d’Airina Guillén, de l’UA Terrassa i campiona F35 i de Yasmina Gonzàlez, de l’AT Cerdanyola.

La propera parada del GP català de cros serà al Cros d’Olot, el diumenge 8 d’octubre, amb la disputa de la 27a edició.