Cap de setmana amb tres jornades de formació tècnica

506

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest proper cap de setmana diverses jornades de formació tècnica al CAR de Sant Cugat i al CTE Terres de l’Ebre- Amposta. Aquestes jornades s’emmarquen, d’una banda, en el PNTD (Programa Nacional de Tecnificación Deportiva) de la RFEA i de l’altra en el programa del Comitè Tècnic de la FCA.

Per començar, al CAR de Sant Cugat, el sector de velocitat i tanques de la Federació Catalana d’atletisme organitza una jornada d’entrenaments amb l’equip tècnic d’aquestes dues disciplines. Es desenvoluparà aquest dissabte, amb inici a les 10 h, i comptarà amb la presència de Carles Lorente, Alejandro Rodríguez i Josep Maria Padulles com a tècnics especialitzats. Es tracta d’un taller-fòrum separat per grups de treball amb una sessió pràctica, la valoració de tests i recull de les dades en diversos aspectes tècnics, una xerrada tècnica i finalment un entrenament en pista. Estan convocats un total de 45 atletes d’entre sub 16 i sub 20.

· Concentració de Velocitat i Tanques

D’altra banda, al CTE Terres de l’Ebre- Amposta es viuran dues jornades del sector de llançaments, emmarcades en el PNTD de la RFEA. La primera serà el proper dissabte amb protagonisme per la prova de martell. Pau Cecilia serà l’encarregat de coordinar la jornada, amb la presència del tècnic especialitzat Antonio Simarro. La trobada començarà a les 10 h i té com a objectiu millorar l’amplitud d’entrada al primer gir del llançament, analitzar els casos individuals de col·locació de segments en el moment del volteig i analitzar l’acció del peu en el moment de l’arribada al recolzament després del primer gir. Estan citats vuit atletes entre sub 16 i sub 18.

· Llançament de Martell

Finalment, diumenge viurem una segona jornada al CTE Terres de l’Ebre- Amposta, en aquest cas, amb la disciplina de Javelina. La sessió començarà a les 10.15 h, coordinada per en Pau Cecilia i amb la presència d’en Víctor Rubio com a tècnic especialitzat. La jornada té com a objectiu valorar els nivells de mobilitat de les principals articulacions implicades en el llançament de javelina, establir recomanacions per a millorar aquesta mobilitat, determinar les passes prèvies de carrera abans del final i buscar l’optimització de la relació velocitat de desplaçament i capacitat de bloqueig, entre d’altres aspectes. Com en el primer cas s’han citat a vuit atletes d’entre sub 16 i sub 18.

· Llançament de Javelina