Cap de setmana d’Atletisme

730

La ciutat de Tarragona va viure un cap de setmana farcit d’atletisme. Dissabte i diumenge es van disputar dues curses que van omplir els carrers tarragonins de corredors i corredores. Per una banda, es va disputar la 10K SB Hotels, una primera edició d’una cursa que va portar als i les participants pel port i pel passeig marítim. Diumenge, per altra banda, vam viure la 7a Women Race del Corte Inglés, una prova solidària que va omplir els carrers del centre amb més de 2.000 persones amb els beneficis econòmics destinats a la lluita contra el càncer de mama.

En el cas de la primera cursa, els 10K SB Hotels va acabar de forma nocturna amb la victòria final de Mireia Guarner en categoria femenina, amb un temps de 36:19. Guarner també va córrer el dia següent la cursa dels Bombers a Barcelona. En categoria masculina el guanyador va ser Genís Grau, amb un temps de 30:28. El podi femení el van completar l’atleta de l’Avinent Manresa, Núria Tilló, amb 37:02 i Judith Corachán, amb temps de 37:27. En la masculina, l’atleta Carlos Sáez, expert en proves de 800 m i 1.500 m en pista, va guanyar la plata amb 31:25, i Miqui Riera va ser bronze amb 31:33.

Aquesta cursa també va tenir una prova de 5K. En categoria femenina, Sònia Canals va aconseguir la victòria amb un temps de 20:46, seguida d’Elena Guijo, amb temps de 22:53. El bronze va ser per Núria Ribas, amb 23:07. En categoria masculina, Alberto Moral va obtenir la victòria amb un temps de 15:25. L’atleta dels Runners Espanyola, Josep Díaz, va ser segon amb 15:38, mentre que Albert Parreño era tercer amb 16:01. Ambdues curses van comptar, en total, amb 700 corredors i corredores.

Durant el matí de diumenge vam viure la 7a Women Race el Corte Inglés, una cursa solidària que va reunir 2.000 persones per córrer la prova dels 5K, amb l’objectiu de recaptar diners per lluitar contra el càncer de mama. Respecte a les altres edicions hi va haver un rècord d’assistència, amb totes les corredores i els corredors vestits amb una samarreta rosa.

Malgrat que en aquest cas, el tema competitiu no era el més important, destaquem a Stella Beazzutti com la primera dona en acabar la cursa, amb 20:26, seguida de Judith Mas en 20:51 i Sònia Tomegrós en 20:53. En nois, Albert Povill va ser el més ràpid, amb 19:46, seguit de Ruben Bonachi, 21:01 i Aleix Losa, 21:38.

A banda de les curses a Catalunya, destaquem la participació d’atletes de casa en competicions arreu de l’estat espanyol. Al municipi d’Amorebieta-Etxaso, a Biscaia, es va disputar el famós Cros Internacional de Zornotza. Cal destacar, en categoria sub 20, una doble victòria catalana. Aida Alemany, de L’Hospitalet Atletisme, va guanyar l’or amb temps de 10:45 recorrent 3.120 m. Eric Lore, del Cornellà Atlètic, va guanyar la cursa masculina amb temps de 14:34 recorrent 4.700 m.

D’altra banda, cinc equips catalans van participar al Campionat d’Espanya sub 16 de clubs a Castelló i Cartagena. L’Hospitalet Atletisme va acabar 5è en la Final A masculina amb 78 punts. En la femenina, l’Agrupació Atlètica Catalunya va finalitzar també en 5a posició amb 80 punts, mentre que el CA Vic ho va fer en 7a posició amb 67 punts. En la final B3, l’UGE Badalona acabava en 6a posició, mentre que el CA Terres de Ponent ho feia 7è.

Finalment, també destaquem la participació catalana en la prestigiosa Mitja Marató Trinidad Alfonso de València. Marta Galimany aconseguia la seva marca personal en la distància amb un temps d’1:10:47. En categoria masculina, el català més ràpid va ser l’Albert Ollé, amb un temps d’1:05:18, seguit de l’Artur Bossy, amb 1:06:12.