Cap de setmana de rècords en pista coberta

939

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar, durant la tarda de diumenge, el Campionat de Catalunya de marxa de promoció en pista coberta, que ens va deixar una magnífica notícia. L’atleta del CA Tarragona, Júlia Suàrez, entrenada per José Manuel Rodríguez, va establir un nou rècord sub 18 als 3.000 marxa amb una marca de 13:20:21. A més a més, això li va valdre per aconseguir l’or a la prova, per davant de Gina Torres, de l’Aldahra Lleida, que va aconseguir la plata amb 14:20:71 i de Marta Jiménez, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, bronze amb 14:52:41.

Podi Marxa Sub 18 masculí

A més a més, a la categoria masculina, victòria d’Ivan Molina, del CA Laietània, amb una marca de 13:18:48, seguit d’Urien Fernàndez, del Barcelona Atletisme, amb 13:31:02 i d’Elies Ballester, amb 13:52:90. D’altra banda, la categoria sub 20 va estar dominada per Hugo Torre, amb 17:52:77. La prova femenina, per Paula Gómez, amb un temps de 15:51:97, amb la plata per Carla Sáiz amb 16:07:75 i el bronze per Anna López amb 17:20:27.

A la categoria sub 16, Núria Sañas, del CA Vic, es va endur la victòria amb un temps de 16:32:92, amb la plata per Andrea Moreno, de L’Hospitalet Atletisme i un temps de 16:55:69 i el bronze de Laia Aixalà, de l’Aldahra Lleida i un temps de 16:56:15. A la prova masculina, Oriol López va establir un nou rècord dels campionats amb una marca de 13:55:42, sumant l’or per l’atleta de l’UA Barberà. Abel Pujol va ser plata amb 14:15:24 i Marc Suàrez, bronze amb 14:15:60.

Relleu 4×400 Avinent Manresa

A Ourense vam tenir una nova pluja de rècords d’atletes catalanes. Durant la disputa de la Copa Iberdrola, Jaël Bestué va establir un nou rècord de Catalunya absolut als 60 mll amb un temps de 7.23. Bestué ja tenia el rècord anterior, de 7.24, mostrant el seu estat de forma actual. A més a més, el quartet de 4×400 m del CA Manresa, format per Laura Bou, Xènia Pubill, Marina Guerrero i Meritxell Tarragó, va establir un nou rècord de Catalunya de la prova amb catalanes amb un temps de 3:46:46. També rècord català al 4×400 m del FC Barcelona, en aquest cas, de clubs, amb un relleu format per Anna Monsó, Geena Stephens, Eva Santidrian i Paulette Natacha Fernàndez, i una marca de 3:40:19. Finalment, l’atleta Ona Bonet, també del CA Manresa, va establir un nou rècord de Catalunya sub 18 a l’alçada amb 1.80 m, que li dona accés també a l’Europeu sub 20.

Ona Bonet

A banda dels tres rècords, cal apuntar el tercer lloc del FC Barcelona a la classificació final, amb 79 punts i cinc catalanes a l’equip, destacant, a banda de Bestué, a Naiara Estanga, 12.74 m al triple salt, Mònica Clemente, 4.10 m a la perxa, Geena Stephens, 44.80 als 400 mll i Anna Monsó al relleu 4×400 m.

D’altra banda, el CA Manresa va aconseguir la setena posició amb 46 punts, lluitant fins al final per quedar en 5a posició. De les marques, a banda de l’aconseguida per Bonet, destaquem la de Laura Bou, que va acabar guanyant els 400 mll amb un excel·lent registre de 53.94. A més, Emilia del Hoyo va acabar 4a als 60 mt amb 8.60. A la mateixa prova, una altra catalana, Xènia Benach, va quedar segona amb 8.13

Durant el mateix dia es va disputar la Copa Joma masculina, amb un club català present. Precisament, el FC Barcelona es va endur la victòria final amb 90 punts, i quatre atletes catalans presents, destacant a Arnau Monné, 3r als 60 mll amb 6.78, Aleix Pi, segon a la perxa amb 5.40 m, l’andorrà amb llicència catalana Pol Moya, segon als 1.500 m amb 3:53:77 i Ivan Azuara, dins del relleu 4×400 m.

A banda dels atletes del Barça, d’altres catalans van participar de la Copa. Àlex Kingue al 200 mll i Lahcen Aït Alibou al 1.500 m, van sumar pel Fent Camí Mislata, a més a més d’aconseguir el tercer lloc global. A la mateixa prova dels 200 mll, Oriol Madí va participar amb el SG Pontevedra, amb una marca de 21.77. També amb l’equip gallec va competir Roberto Tello, al 4×400 m. Àlex Teruel va saltar 5.20 m a la perxa amb l’Atletismo Numantino. Finalment, Abderrahim Ougra va quedar 5è als 3.000 m amb el Playas de Castellón.

A més a més de la marxa i les copes espanyoles de clubs, a Catalunya vam viure més activitat a la Pista Coberta de Sabadell. D’entrada, el debut d’una nova prova, el Campionat de Catalunya de clubs sub 12, que ens va deixar als primers campions i campiones a la categoria.

El CA Manresa va ser el màxim dominador de la competició, guanyant la Final A masculina i femenina. A la primera, l’equip del Bages va sumar 101 punts i tres victòries individuals. En segona posició trobem a l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 79.5 punts, sent tercers el Martorell AC amb 74.5 punts.

D’altra banda, a la prova femenina, l’equip bagenc va guanyar amb 97 punts i quatre proves individuals. En aquest cas, les van acompanyar al podi el CA Igualada, amb 77.5 punts i el CA Sant Just, amb 77 punts.

· Resultats A   · Resultats B

Diumenge al matí es va celebrar la darrera jornada del Trofeu Promoció Natàlia Amiel, organitzat per la JA Sabadell, i que va repartir totes les medalles restants als atletes des de categoria sub 8 a sub 14, unes 140 medalles entre les categories masculina i femenina.

Finalment, es van disputar els dos darrers controls sub 18-20, previs als Campionats de Catalunya que han d’arribar les properes setmanes. Del control del divendres destaquen les marques del 400 mll, amb Mario Santín guanyant amb 49.06 i Duña Viñals amb 57.93, establint un nou rècord andorrà de la distància. D’altra banda, del control de dissabte, destaquem el 22.01 de l’Arnau Gómez als 200mll, els 8:43:66 de Bakr El Asri als 3.000 m, les marques dels 60 mt sub 18 de Mario Stefanov amb 8.27 i Paula Rodríguez amb 8.63, els 60 mt sub 20 de Jan Díaz amb 8.15 i finalment, els 25.24 de Carla Cagigós als 200 mll.