Cap de setmana destacat de mitges maratons i cros

350

Una de les proves més destacades pel que fa a les mitges maratons es disputa aquest diumenge. Vilafranca del Penedès celebra la 44a edició de la Mitja Marató de L’Espirall, un clàssic que va acollir la temporada anterior a gairebé 2.000 atletes i que és una parada obligatòria pels experts i expertes de la prova a la zona del Penedès.

Aquesta temporada, els organitzadors esperen superar la xifra dels 2.200 corredors i corredores a les sortides. La de l’Espirall no només és una mitja marató, també se celebren curses de 5 K, la Mitja Jove i la Mitja Petita, amb distàncies menors. La sortida de totes elles serà com sempre a l’espai jove La Nau de Vilafranca, al barri de l’Espirall. Recordem que la mitja marató de Vilafranca és la més antiga de Catalunya. La distància està homologada per la FCA.

La primera sortida serà la de la Mitja Petita, a les 10 h. A les 10.30 h arribarà el plat fort, amb el tret de sortida de la distància de 21 K. Finalment, la Mitja Jove i els 5 K tindran la sortida a les 11 h.

· Web Vilafranca

A Ripoll també tindrem bona dosis de ruta aquest diumenge. La capital del Ripollès viurà el 44è Campionat d’atletisme de Fons, amb tres curses de 21 K, 10 K i 5 K, que aplegaran uns 550 corredors i corredores en total.

Mitja Marató de Ripoll

La sortida es donarà davant del Monestir de Ripoll, a les 10 h la sortida de la mitja marató i dels 10 K i a les 10.15 h dels 5 K.

La mitja marató en concret té un recorregut fora ciutat i el circuit arribarà fins a Sant Joan de les Abadeses, per tornar de nou a la plaça del Monestir. El circuit està totalment homologat per la FCA.

· Web Ripoll

Cros de Sant Hilari

Deixem de banda la ruta i ens centrem amb el cros, amb dues proves més aquest cap de setmana del calendari FCA. D’una banda, Sant Hilari Sacalm celebra la 40a edició del seu cros, que forma part del circuit gironí de cros i està organitzat per l’ajuntament del municipi i el Consell Comarcal de la Selva.

A les 9.30 h donarà inici el cros amb la cursa OPEN. A les 10.35 h se celebrarà la cursa sènior femenina i a les 11 h la sènior masculina. La zona esportiva de Sant Hilari Sacalm serà la seu del cros com ho ha estat les darreres edicions, en un circuit on els sèniors recorren, com a màxim, 4,5 quilòmetres.

· Web Sant Hilari

De l’altra, Ripollet acull la 41a edició del cros Vila de Ripollet. La prova està organitzada pel Ripollet Unió Atlètica, i donarà inici a les 9.30 h amb la prova sub 16 i sub 18 masculina.

Els plats forts arribaran, d’una banda, a les 12.25 h amb la cursa femenina sènior i a les 12.55 h amb la sènior masculina. El cros tindrà lloc al circuit del Parc dels Pinetons. Uns 750 atletes prendran part de les 15 curses diferents, d’entre ells i elles diversos i diverses del club local, la RUA.

· Web Ripollet

Milles Nocturnes Cerdanyola

Finalment, dissabte, el Cerdanyola Atletisme i Triatló acull la 35a edició de Milles de Cerdanyola, una prova de tarda i nocturna amb diverses curses d’edat escolar i federada absoluta, on la milla és la distància protagonista.

A les 17.30 h començarà l’espectacle amb la mini milla infantil. Les proves de milles infantils s’allargaran fins les 20 h, moment on s’iniciarà la cursa de 5 K absoluta. Tots els circuits seran per dins de la ciutat, amb sortida i arribada a la zona del parc Xarau.

· Web Cerdanyola