Cap de setmana triomfador de la marxa catalana

297

Antalya va deixar-nos un magnífic botí a la marxa catalana. A Turquia es va celebrar el Mundial per equips de marxa, amb la presència de cinc atletes locals. Cinc medalles i un èxit rotund que encaren els propers campionats importants, l’Europeu a Roma i els Jocs Olímpics.

Paul McGrath amb el seu grup de 20 K absolut. Foto RFEA

El primer èxit ens va arribar de la prova sub 20. Els 10 K femenins van deixar a Sofia Santacreu i Griselda Serret com a guanyadores de la prova per equips, un or que es va decidir gràcies al magnífic paper de l’atleta de la JA Sabadell, tercera i bronze amb 45:17 i marca personal i de l’atleta del CA Manresa, que va acabar en sisè lloc amb 46:12 i també amb marca personal.

L’altre gran èxit va ser el de Paul McGrath. L’atleta de Gavà segueix sumant medalles a la seva vitrina, malgrat la seva edat. El marxador del Cornellà Atlètic va acabar amb la plata absoluta als 20 K amb un temps d’1:19:14, acabant també campió del món per equips. McGrath puja al podi a tots els campionats que participa en aquest 2024.

Laia Aixalà als 5.000 marxa. Foto Avancam

A més, cal destacar el paper de Paula Juàrez. L’atleta de l’Aldahra Lleida va aconseguir el bronze col·lectiu a la cursa absoluta 20 K amb una 14a posició i un temps d’1:31:56. Juàrez segueix sumant èxits competitius i internacionals.

Finalment, participació també als relleus mixtos de la campiona estatal Cristina Montesinos. L’egarenca va acabar setena amb 3:00:37 amb el seu company Alberto Amezcua.

D’altra banda, a Santa Coloma de Gramenet, es va disputar el Campionat de Catalunya de marxa per clubs. Bona presència de marxadors i marxadores locals que van mirar de donar el podi als seus respectius clubs.

Eloi Anton i Marc Suàrez a la cursa masculina. Foto Avancam

La cursa dels 5.000 m la va dominar Eloi Antón, del GA Lluïsos Mataró amb un temps de 22:15, seguit de Marc Suàrez amb 22:16 i Ruben Teijeiro amb 22:17. A la prova femenina, Laura Monje, del CA Granollers, va aconseguir una magnífica victòria amb un temps de 24:23, seguida de Iria Teijeiro amb 24:42 i el tercer lloc de Julia Suàrez amb 25:08. Aquí dues parelles de germans van aconseguir estar entre els primers, els germans Suàrez del CA Tarragona i els germans Teijeiro, de l’Hinaco Monzón.

D’altra banda, a nivell equips, victòria de l’Aldahra Lleida a la prova masculina, seguit del CA Tarragona i del Barcelona Atletisme. A la femenina, novament, l’equip lleidatà, seguit del mateix conjunt tarragoní i el tercer lloc del CA Granollers. A nivell mixt, l’AA Catalunya va ser primer, el CA Nou Barris segon i l’UCA tercer.