Castellar del Vallès tanca el GP català de cros

563

La Federació Catalana d’Atletisme ha organitzat durant sis jornades el GP català de cros, un circuit que es va tancar ahir a Castellar del Vallès, en el marc del 44è cros Ciutat de Castellar. El CA Castellar ens va portar una prova amb centenars d’atletes que va recórrer un nou circuit per darrera de les pistes d’atletisme, amb diferents dificultats que van agradar als i les atletes.

Podi sènior masculí Castellar – Foto FCA

A Castellar es van apropar diversos atletes que lluitaven per millorar la seva plaça al GP català. D’entrada, a la prova masculina sènior, victòria de l’atleta David Fernàndez, de l’IronWill Solideo, amb un temps de 28:19. En segon lloc, l’atleta de l’UA Terrassa Pablo Carnero amb temps de 28:42. Finalment, Víctor Centeno, de l’UCA, aconseguia el tercer lloc amb 28:53, i millorava així la seva plaça dins la classificació final del GP.

A la prova femenina sènior, Maria Benito, de l’Aldahra Lleida, participava en el seu segon cros del GP català i aconseguia la primera victòria, amb un temps de 26:13. En segon lloc, la seva companya al conjunt lleidatà, Meritxell Raimundo, amb un temps de 26:37. Finament, el tercer lloc va ser per Miriam Salvador, de la JA Sabadell, amb 28:53.

Podi sub 23 femení Castellar – Foto FCA

A partir d’aquí, diverses participacions decisives al GP. A la prova sub 23 femenina, victòria de Laura Torres, del Barça, amb 26:59, seguida d’Andrea Alemany amb la plata i Laia Cuervo amb el bronze. A la prova sub 20, victòria de Núria Escudero, que  li dona el primer lloc al GP, seguida de Paola Clermont i Mar Serrano. A la prova sub 18, victòria de Marta Gutiérrez, seguida d’Ariadna Navarro i Coralí Jou. Finalment, a la prova sub 16, Blanca Duran, del Pedala Balaguer aconseguia la victòria, seguida de Xènia Domenech i Alba Antuñez.

A les proves masculines, victòria de Daniel Martínez a la cursa sub 23, amb 28:53, seguit de Miquel Borrás i de Marçal Roig. A la prova sub 20, Gerard Arto va aconseguir la victòria amb un temps de 22:29, seguit de Jan Sola i Roger Fernàndez. Finalment, la cursa sub 18, una de les més igualades, va tenir la victòria d’Albert Alsina amb un temps de 16:04, seguit d’Adrià Boyano i Max Ordoyo.

Durant la setmana s’acabarà de confirmar la classificació final del GP català de cros, que ha tingut durant els darrers dos mesos sis parades arreu del territori català i on els i les atletes han aconseguit els punts per buscar la millor posició final.

D’altra banda, a Banyoles, vam viure la darrera jornada del circuit gironí en el marc del 21è cros de Banyoles, un dels més seguits dins del calendari gironí de cros. Un centenar d’atletes de totes les categories van gaudir d’un circuit pels voltants de l’estany de Banyoles i en un ambient de molta naturalesa.

Cros de Banyoles

A la prova femenina sènior, victòria de Mireia Soler, del CN Olot, amb 31:29. La prova sub 20 la va aconseguir Gemma Frigola, mentre que la sub 18 va ser per Júlia Bassas. D’entre les màster, Natàlia Ramon va aconseguir la victòria a la cursa Màster A, mentre que Sara Beltran va ser la més ràpida a la prova màster B.

A la prova masculina, Aleix Doménech va sumar una nova victòria pel CN Olot, amb un temps de 24:16, seguit de Víctor Da Costa, de l’Olímpic Farners, i amb Pau Castellvell amb el tercer lloc. La prova sub 23 la va dominar l’atleta del conjunt local Pau Carol, seguit de Marc Valls i Pere Pons. La prova sub 20 la va dominar Biel Coromina, mentre que la prova sub 18 la va guanyar Jan Amat.