Catalunya arriba a Ojós amb un equip potentíssim de trail

419

Catalunya és una potència de trail, prova d’això és la magnífica selecció catalana que arriba a Ojós, Múrcia, aquest cap de setmana per competir al Campionat d’Espanya de Trail Running per Federacions Autonòmiques. Un autèntic luxe poder comptar amb un equip en cada categoria, amb noms de nivell, alguns ja medallistes en anys anterior i medallistes internacionals. Una selecció fortíssima que voldrà venir amb el màxim botí possible.

Demà, 26 atletes sortiran directe al municipi d’Ojós, a la Vall de Ricote, al centre de la Regió de Múrcia. Allà es disputa el Campionat d’Espanya de Trail Running per federacions autonòmiques el diumenge, i Catalunya voldrà repetir i fins i tot, millorar, els resultats de la temporada passada. Fins a nou medalles obtingudes a Lerín al 2023, quatre individuals i cinc d’equips. Aquest any, Catalunya vol buscar encara més podis.

Miquel Corbera al Campionat de Trail. Foto Artur Ribera

I ho farà amb un magnífic equip. Ara fa dues setmana vam viure el Campionat de Catalunya de trail i allà, Miquel Corbera i Núria Gil van aconseguir la victòria. Cobera i Gil, els dos estendards catalans, viatjaran amb la selecció. De fet, Corbera és l’actual campió d’Espanya. L’actual campiona, Natàlia Gonzàlez, també viatja amb l’equip. L’equip masculí el completen Víctor del Águila, Víctor Da Costa, Toni Banyos i Arnau Montiel

L’equip femení, juntament a Núria Gil i Natàlia Gonzàlez, tindran la companyia de Gisela Carrión, Celia Balcells i Ahlam Elkakdi, formant també una plantilla molt forta, amb atletes internacionals i de fort recorregut. Da Costa i Elkakdi, els dos líders de les TRS, estaran presents amb Catalunya.

Marçal Roig al Campionat de Trail. Foto Sísmica Race

L’equip sub 23 també és molt potent. L’equip femení està format per Blanca Batlle, atleta també internacional en trail de l’AA Palamós, Carla Gonzàlez,del CA Tarragona, Laia Calzada, del Yetis Collserola i Martina Gonfaus, de la JA Berga. Pel que fa al masculí, el campió català, Oriol Gibert, estarà acompanyat per Marçal Roig, del CA Canovelles, Lluc Torné i Nil Alonso, ambdós de l’UEC Anoia. Un equip fort que voldrà millorar el que va passar la temporada passada, on per una errada tècnica del circuit no van poder pujar al podi.

Núria Escudero al Campionat de promoció. Foto Oletrail

Finalment, la selecció de promoció també arriba en forma. La femenina comptarà amb la presència de Núria Escudero, del CA Canovelles, Clàudia Llesuy, del CE Penedès, ambdues campiones de Catalunya sub 20 i sub 18, Laia Alonso del CA Igualada i Carla Yanguas, també del CA Canovelles.

Pel que fa a la selecció masculina, Pere Menéndez, el campió català, estarà acompanyat d’Adrian Macías, de L’Hospitalet Atletisme, Joan Frago, del CE Penedès i Jan Isla, del CE Cerdanyola.

El cap de l’expedició serà en Juli Niubó, el jutge català serà l’Eduard Zamora, mentre que l’equip tècnic estarà format per l’Alfons López, l’Alfonso Guillén, la Maria Bertran i en Joan Ramon Moya, sent el fisioterapeuta l’Albert Carreré.

Blanca Batlle al Campionat de trail. Foto Sísmica Race

A les 9.30 h es donarà la sortida de la cursa absoluta i màster M35 a M65, a les 9.45 h la de promoció i a les 10 h la sub 23. La meta serà la Carretera Nueva d’Ojós, al costat del Poliesportiu Municipal. La prova absoluta serà de 21 K, mentre que el sub 23 i màster femení serà de 13 K i el de promoció de 8 K. El punt més alt serà de 1.113 metres d’alçada, al Pico de los Almeces, al quilòmetre 9,2. El Lavadero de Ricote serà punt d’anada i de tornada, a uns 479 metres, un lloc que els i les atletes es trobaran en pujada i baixada.

Durant el matí anirem informant de les evolucions de la nostra selecció, que sortirà a les 12 h de divendres des de Girona, arribarà a la tarda a Ojós i tindrà el dissabte per poder tocar el terreny propi del Campionat. Durant el diumenge podreu seguir a través de les xarxes socials de la Federació les evolucions de la selecció.

· Web Campionat   · Web Campionat per Federacions