Catalunya en bona posició al Campionat d’Espanya de cros de clubs

852

Atapuerca ha acollit aquest diumenge 13 de novembre el Campionat d’Espanya de cros de clubs, en el marc del Cros Internacional de la localitat burgalesa. Una trentena d’equips catalans han participat en el campionat, més els tres que van competir en el campionat de relleus mixtos. En total s’han sumat quatre medalles per equips catalans i sis d’individuals en totes les curses.

D’entrada, l’Agrupació Atlètica de Catalunya ha aconseguit la medalla de bronze en els relleus mixtos, amb un equip format per en Pelayo Garcia, la Laura Rodríguez, l’Aleix Serra i la Núria Atienza. El Club Esportiu Universitari ha acabat en 10a posició i la Joventut Atlètica Sabadell en 13a posició.

Al llarg del diumenge s’han viscut totes les curses del Campionat d’Espanya per clubs. La categoria absoluta ha reunit a diversos atletes catalans i catalanes de nivell. En la cursa femenina, la millor classificada ha estat la Naima Aït Alibou, en 9a posició, i també millor atleta estatal, preseleccionada pel Campionat d’Europa. Per equips, medalla d’or de la Marta Galimany amb el CA Adidas i de plata de l’Elia Saura amb el València Atletismo.

Pel que fa a la cursa masculina, l’Abdessamad Oukhelfen ha acabat en una meritòria 5a posició, com a millor català, millor atleta estatal i preseleccionat pel Campionat d’Europa. A nivell de clubs, l’Ibrahim Ezzaydouni ha guanyat la plata amb el Playas de Castelló i l’Adam Maijó el bronze amb el CA Adidas.

En categoria sub 16, victòria del FC Barcelona masculí, amb un equip format per l’Albert Alsina, l’Albert Bartolí, en Max Ordoyo, en Bernat Gironés, en Lluc Solsona i l’Ignasi López. El CA Terres de Ponent ha acabat en 11a posició.

En categoria sub 18, victòria del CA Canovelles femení, amb un equip format per la Marta Mitjans, la Núria Escudero, la Júlia Lahosa, l’Alexandra Arillo, la Lisseth Reyes i l’Ivana Rubio. En aquesta cursa també cal destacar la tercera posició de l’atleta Marwa El Khouya, de l’Aldhara Lleida UA, amb el premi de la medalla de bronze del Cros d’Atapuerca.

Avinent Manresa

A nivell masculí, medalla de plata pel CA Manresa, amb un equip format per en José Gonçalo Sousa, en Jofre Roca, en Nil Frías, l’Ayub Kharbouch, en Miquel Cruz i l’Arnau Pujols. A més a més, en Cesc Boix, de l’Escatxics Agramunt, ha aconseguit la plata en la cursa individual, mentre que l’Oriol Jove, de l’AA Xafatolls, ha quedat en tercera posició, obtenint el bronze.

Pel que fa a la categoria sub 20, la millor classificada en la cursa femenina ha estat la Clara Las Heras, de L’Hospitalet Atletisme, acabant en 7a posició, seguida de la Carla Domínguez, 8a. En la cursa masculina, l’Aleix Vives, del FACVAC Valls, ha pujat al podi en tercera posició, aconseguint el bronze i la preselecció pel Campionat d’Europa. L’Eric Lore entrava en 7a posició i en Roger Súria en 8a. A nivell de clubs, el CE Universitari ha finalitzat en 6a posició. En Víctor Blasi ha aconseguit l’or amb el Playas de Castellón.

Laura Rodríguez

Finalment, en categoria sub 23, el millor resultat l’ha obtingut la Laura Rodríguez, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, aconseguint la plata en la cursa individual i la preselecció pel Campionat d’Europa.

· Resultats