Catalunya puja a l’esglaó més alt del podi a les combinades

626

Catalunya va aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi ahir al Campionat d’Espanya de proves combinades de federacions, a la localitat d’Alhama de Múrcia. Es tracta d’un fet històric, doncs per primera vegada que es disputa de manera conjunta les proves femenines i masculines, és el primer cop que la selecció catalana guanya l’or.

I ho va aconseguir amb un altre fet notable. Els i les sis atletes presents al campionat van aconseguir marca personal. Pol Ferrer, Eloi Santafé, Guillem Font, Ivet Rovira, Irene Clemente i Zuzanna Bednarek, prova del gran moment que viuen i de l’empenta que van posar en aquest campionat. A més a més, Ferrer va obtenir un nou rècord de Catalunya sub 23 amb 7.671 punts i la mínima de l’Europeu sub 23.

La selecció valenciana va acabar en segona posició i la madrilenya, en tercera. Van ser dos rivals potentíssims i fins al final no es va decidir res. Però cal posar en valor l’enorme treball de tots sis atletes, juntament amb els dos tècnics encarregats, Fernando Martínez i David Bofill, aconseguint bones marques i guanyant diverses proves.

Catalunya va sumar 24.756 punts. Molt regular durant tot el campionat, la selecció valenciana i la madrilenya van estar pugnant frec a frec amb la catalana durant tota la competició. Destaquem, per començar, l’enorme tasca de Pol Ferrer, guanyador del decatló masculí amb 7.671 punts, i quedant primer a les proves dels 100 mll (10.67 amb 2.8 de vent), a la llargada (7.06 m), a la perxa (4.70 m) i als 1.500 m (4:30:82). També va liderar algunes proves Eloi Santafé. L’atleta del CA Igualada va acabar amb 7.368 punts, tercer classificat, i guanyant els 400 mll amb 48.50 i els 110 tanques amb 14.54.

L’heptatló femení també ens va deixar les marques personals de les seves participants. D’una banda, Ivet Rovira, del GEiEG, que va acabar en cinquena posició amb 4.931 punts. Rovira va acabar quarta als 800 m amb 2:20:20 i sisena als 200 mll amb 25.96. D’altra banda, Irene Clemente, del Cornellà Atlètic, va acabar setena amb 4.786 punts, aconseguint el segon lloc a l’alçada amb 1.76 m.

Tampoc ens podem oblidar dels més joves. A l’heptatló sub 18, Zuzanna Bednarek va aconseguir una meritòria tercera plaça amb 4.358 punts. Bednarek va guanyar el concurs d’alçada amb 1.64 m i va quedar tercera a la llargada amb 5.11 m. Al decatló sub 18, Guillem Font va aconseguir el segon lloc amb un tros de marca, 6.139 punts. Font va guanyar la llargada amb 6.22 m i la perxa amb 4.00 m, va quedar segon al disc amb 35.44 m i va obtenir diversos tercers llocs. Tots dos van aconseguir el seu millor registre.

Catalunya aconsegueix la victòria conjunta per primera vegada a la seva història, des de que es disputa així aquesta competició, iniciant-se al 2010. Prèviament, s’havien aconseguir primers llocs en nois o noies, però mai en ambdues proves al mateix temps. Una nova fita per federacions demostrant, un cop més, l’alt nivell català dins de l’estat.