Catalunya té una cita a La Nucia amb el Federacions

469

Després d’acabar en segona posició per ben poc, la selecció catalana torna a enfrontar el Campionat d’Espanya de Federacions amb l’objectiu de recuperar el tro de la millor federació estatal, que ha aconseguit durant tants i tants anys. Per aquest objectiu, la selecció catalana porta una potentíssima selecció amb campions catalans i medallistes estatals, amb un altíssim nivell per mirar d’esvair qualsevol dubte.

El Campionat es disputarà dissabte en dues jornades de tot el dia. La primera jornada serà de 9 h a 13.25 h per una banda, i de l’altra, durant la jornada de tarda, de 17 h a 22 h, amb la resolució del campionat amb els relleus.

La temporada passada, la selecció catalana es va quedar a tocar de l’or de nou, però només va poder aconseguir la plata. La selecció ha guanyat tots els campionats de federacions des de que es fa en puntuació unificada tret de dues temporades. L’actual selecció viatja amb la intenció de tornar a l’esglaó més alt del podi.

I per aconseguir aquest objectiu, l’equip porta al bo i millor dels i les atletes de Catalunya que estaven disponibles tenint en compte les circumstàncies. Diversos medallistes estatals i molts campions de Catalunya per buscar de nou la glòria. A més, entre ells, hi haurà un atleta classificat pels Jocs Olímpics, com Elvin Josué Canales, que competirà als 800 m.

Elvin Josué Canales – Foto: FCA

A banda de la presència de Canales, tindrem a diversos atletes de molt de nivell entre els i les escollides. Per començar, diversos medallistes el passat cap de setmana a La Nucia. A l’equip masculí, Pol Retamal competirà en els 100 mll. L’atleta de Vilafranca ve d’aconseguir el seu 4t títol estatal a La Nucia. També hi serà Javi Lorente als 400 tanques, bronze la setmana passada i Artur Coll a la perxa, bronze el dissabte anterior.

Ona Bonet – Foto: FCA

A més, a la prova femenina, la campiona de martell, Laura Redondo, serà una de les destacades, a més presència de Sara Gallego als 400 tanques, que ve de ser plata al Campionat d’Espanya, Mireia López, bronze als 100 tanques, Mònica Clemente, plata a la perxa, Ona Bonet, bronze a l’alçada i Naiara Estanga, bronze al triple salt.

Mireia López – Foto: FCA

A banda d’aquests noms, en la resta de proves, els atletes presents son de gran nivell. De fet, la gran majoria han estat finalistes o semifinalistes al darrer Campionat d’Espanya. Als 200 mll, Miguel Gasch i Ericka Maseras seran els dos atletes que ens representaran. Als 100 mll, a banda de Retamal, la campiona catalana, Jazmin Romeu, serà l’atleta present. Als 400 mll, l’atleta internacional Laura Bou acompanyarà a Ivan Azuara, subcampió de Catalunya. Als 800 m, Marta Mitjans, 4a d’Espanya a La Nucia, acompanyarà a l’atleta olímpic Canales.

Zoya Naumov – Foto: FCA

Seguint en el migfons, Zoya Naumov, també 4a a La Nucia, serà la representant a la prova femenina, mentre que Carlos Sáez serà el representant masculí. Als 3.000 m, Adam Maijó, que ve de ser 5è i marca personal, defensarà Catalunya a la prova, mentre que Laia Casajoana serà l’atleta present a nivell femení. Als 5.000 m, la campiona catalana, Mireia Guarner, i l’internacional Ilias Fifa, seran els atletes presents.

A les tanques, a banda de López, Marc Gale, finalista estatal i campió català serà el representant als 110 tanques. Gallego i Lorente hi seran als 400 tanques. Els campions catalans Jaouad Hssini i Marina Guerrero seran els representants als 3.000 obstacles, mentre que als 5.000 marxa, la jove Griselda Serret i el sub 23 Óscar Martínez seran els representants.

Javier Lorente i Sara Gallego – Foto: FCA

Als salts, a banda de Clemente i Coll a la perxa, a l’alçada, el medallista 2023 d’Espanya i campió català, Eduard Fàbregas, acompanyarà a Ona Bonet. A la llargada, el campió català, Sergio Acera, acompanyarà a la campiona catalana i RCAM Andreea Florina Sabou. Al triple salt, Ramon Adalia, medallista a Torrent l’any passat, acompanyarà a Estanga.

Pel que fa als llançaments, el medallista català Jotas Ortega competirà al pes, el campió català Aaron Solà ho farà al disc, el campió català i 6è estatal Christian Ravar ho farà al martell, mentre que el subcampió català Erik Huijing ho farà a la javelina. En categoria femenina, a banda de Laura Redondo, Montserrat Montañés competirà al pes, la campiona catalana Daniela Fernàndez, ho farà al disc i finalment, Katia Coquis, campiona catalana, ho farà a la javelina.

Pels relleus, Retamal i Gasch acompanyaran a Romeu i Maseras al 4×100 mixt, mentre que Bou i Gallego s’ajuntaran amb Lorente i Azuara, en un relleu magnífic de 4×400 m. A més, cal destacar la presència com atletes reserva de Yago Lozano, Oriol Madí, Carmen Sánchez i Clara Gabaldón.

La selecció catalana opta a tot en aquest nou campionat de federacions, buscant l’or que es va escapar l’any passat per molt poc. L’expedició compta amb la presència de la presidenta Mercè Rosich, el director esportiu Quim Erta, i els entrenadors Àlex Codina, Andreu Novakovsky, Toni Corgos, Alberto Ruiz, Pau Cecilia i Sergio Calatayud. Demà a les 8 h, l’equip sortirà des del CAR Sant Cugat i la tornada la faran diumenge després d’esmorzar.

· Web Campionat   · Selecció Catalana