Catalunya té una cita amb les proves combinades

724

Catalunya viatja a Alhama de Múrcia a disputar el Campionat d’Espanya de proves combinades per federacions. I ho fa amb una selecció molt potent capaç de plantar cara a totes les rivals, amb el clar objectiu d’aconseguir pujar al podi, i si escau, d’arribar fins a l’esglaó més alt.

I és que la selecció catalana serà una de les més potents que es podran veure al municipi murcià. Destaca la grandiosa aportació del Cornellà Atlètic, doncs quatre dels sis atletes convocats són del club del Baix Llobregat i els altres dos pertanyen a filials a les lligues espanyoles.

D’entrada, l’equip masculí estarà format per Pol Ferrer, Eloi Santafé i Guillem Font com atleta sub 20. Els dos primers gairebé no necessiten presentacions. Estem parlant dels grans dominadors a nivell català dels últims mesos en les proves combinades. Ferrer és l’actual campió de Catalunya absolut i el subcampió d’Espanya a Gallur, amb una marca de 5.490 punts. L’atleta del Cornellà ha anat passant nivells fins arribar, encara en edat sub 23, a ser una referència atlètica a nivell estatal.

Tampoc no els podem oblidar d’Eloi Santafé. L’atleta del CA Igualada ja sap el que és guanyar el campionat de Catalunya de proves combinades, tot i que en el darrer de PC va acabar amb la plata per darrera de Ferrer. A més a més, va aconseguir un sensacional 4t lloc a Gallur al Campionat d’Espanya absolut. En les darreres setmanes l’hem vist competir amb l’equip de l’Anoia i amb el Cornellà a DH a la prova dels 400 t.

El darrer atleta present és Guillem Font. També surt de la factoria del Cornellà Atlètic i és el sub 20 de l’equip masculí, tot i que encara està en edat sub 18. En el darrer campionat d’Espanya a Salamanca va acabar en cinquena posició a les combinades amb 4.567 punts, tot i que, això sí, és l’actual campió català sub 18.

L’equip femení està format per la Irene Clemente, la Ivet Rovira i la Zuzanna Bednarek. És també un equip molt potent per plantar cara a seleccions com la valenciana o la madrilenya. Clemente, del Cornellà Atlètic, sortida de l’escola del Club Atletisme Gavà, lidera la selecció catalana després d’haver-se proclamat campiona a Sabadell. L’acostumem a veure a les proves de triple salt i alçada a nivell individual, però a les combinades sap treure el màxim profit de totes les proves.

La segona atleta que acompanya Clemente és Ivet Rovira. La del GEiEG és la subcampiona catalana a PC de proves combinades i també l’hem vist recentment vestint la samarreta del Cornellà Atlètic a DH, en proves com el 400 tanques. Rovira també va ser tercera sub23 al Campionat d’Espanya d’Antequera, amb una marca de 3.871 punts, la que actualment és la seva millor marca personal a PC.

La darrera atleta és Zuzanna Bednarek. La sub 18 també pertany a les files del Cornellà Atlètic i destaca, per sobre de tot, per la seva evolució a la prova de l’alçada, d’on és bronze estatal en el darrer campionat celebrat a Salamanca, amb una marca d’1.69 m a PC. Bednarek, a més, va aconseguir doblet de medalles al Campionat de Catalunya a Sabadell, amb l’alçada i la plata als 200 mll, el que demostra la seva versatilitat en les diferents proves de l’heptatló. També cal destacar que és l’actual campiona de Catalunya sub 18 de pentatló.

El cap de l’expedició serà l’entrenador Fernando Martínez, acompanyat del també tècnic David Bofill. La sortida serà demà a les 9.30 h des del CAR de Sant Cugat. Cal recordar que la competició se celebra dissabte 20 i diumenge 21. La primera jornada comença a les 15 h de dissabte i finalitzarà a les 21.10 h, mentre que diumenge es viurà la segona, iniciant-se a la 13.30 h i acabant a les 21 h.

· Reglament   · Nou Horari  · Selecció Catalana