Catalunya triomfa a La Rioja al federacions sub 18

954

La selecció catalana d’atletisme sub 18 va aconseguir la victòria al Campionat d’Espanya de federacions celebrat a la capital de La Rioja, Logronyo, demostrant que els i les atletes sub 18 estan a un alt nivell i que tenen un gran futur per endavant. Una selecció molt cohesionada, que van saber mantenir el ritme de competició i fins i tot aconseguir algunes marques molt destacades.

Marta Mitjans

En un campionat a mig concurs per categoria, masculina i femenina, Catalunya va demostrar ser la més regular de totes. Cal destacar, d’entrada, la marca de Marta Mitjans als 1.500 m, que correspon a un nou rècord de Catalunya sub 18 amb temps de 4:24:29, que va suposar la victòria a la prova.

Comencem repassant les marques aconseguides pel grup masculí. Als 200 mll, segon lloc d’Oriol Sànchez amb un temps de 21.54. El campió català va ser un dels més ràpids, només superat per Rodrigo Fitó de Castella i Lleó. Al 800 m, victòria d’Àlex Pintado amb 1:52:47. L’atleta de l’UA Terrassa, que va batre l’RCAM del Campionat de Catalunya la setmana passada, va executar també una cursa molt completa.

Albert Alsina va aconseguir la segona posició a la prova dels 3.000 m. L’atleta del FC Barcelona també va ser només superat per un atleta, Pablo Serrano, d’Andalusia, i va acabar segon amb un temps de 8:40:82. Victòria també als 110 tanques per part de Mario Stefanov. El tanquista del CA Ascó va vèncer en una molt bona remuntada amb temps de 13.87. A la perxa, Adrià Ripollès va acabar en tercera posició amb una marca de 4.56 m, aconseguint una posició força esperada i firmant punts importants.

Al triple salt, el saltador de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Mohammed Mahfuz Iddrisu, va acabar en 4a posició, amb una marca de 14.12 m, en un concurs força progressiu. Al disc, vuitena posició de Guillem Giménez amb una marca de 39.47 m. A la javelina, Hailu Estrampes va acabar en segon lloc, tot i que va lluitar el primer frec a frec amb Alejandro Esteban i només amb dues marques vàlides. Estrampes va acabar el concurs amb una marca de 64.85 m.

Als 5.000 marxa, segon lloc també d’Ivan Molina amb un temps de 22:13:26, superant a rivals directes. D’aquesta manera, quatre segons llocs i dos primers van ser suficients per mantenir un alt nivell masculí.

D’altra banda, el grup femení, a banda de la victòria i el rècord de Marta Mitjans, vam tenir altres grans resultats. Als 100 mll, Jazmin Romeu va obtenir el segon lloc amb una excel·lent marca de 12.00. Als 400 mll, també segon lloc d’Helena Santacana. L’atleta del Muntanyenc de Sant Cugat també va aconseguir un gran registre, 55.74. La seva companya d’equip, Martina Zunino, va obtenir la victòria als 400 tanques amb temps d’1:00:35. Al 2.000 obstacles, Estel Jordan va obtenir la 9a posició amb una marca de 7:38:24.

També victòria d’Ona Bonet a l’alçada. Bonet, que venia de batre el rècord de Catalunya a Sabadell, va tenir suficient amb 1.76 m per obtenir la victòria a la prova. També va obtenir la victòria Elda Romeva a la llargada. La saltadora del Muntanyenc va aconseguir una gran marca, 5.89 m, en el seu darrer salt, per donar els 17 punts a Catalunya.

Al pes, Laia Ribera va obtenir la 7a posició amb una marca de 12.93 m, també en un excel·lent darrer llançament que li va fer esgarrapar posicions. Carla Serral, també del CA Castellar, va acabar en segona posició al martell amb un llançament de 57.74 m, tot buscant superant per primer cop els 60 metres. Amb tot, molt bona posició per sumar punts importants.

4×400

Al 4×400 mixt, Catalunya va obtenir la millor marca espanyola sub 18 amb un temps de 3:30:31. Martina Zunino, Helena Santacana, Isaías Artigas i Roger Conde van obtenir una magnífica victòria i corrent més que ningú a l’estat en aquesta prova. A la prova dels 4×100, tercer lloc del relleu mixt, format per Jazmin Romeu, Max Peula, Ivan Garcia i Carla Cagigós.

Els i les atletes, i tot el cos tècnic, format per Carles Lorente, Sandra Broda, Cora Salas, Ferran Merino i Quim Garcia, van celebrar el triomf amb moltes ganes, després d’una competició molt regular. Nou triomf de Catalunya, després del que va aconseguir al Campionat de proves combinades absolutes a Sòria, i abans d’acabar 2022, el campionat d’Espanya de federacions sub 16. Un domini total.