Catalunya triomfa al campionat de marxa a Cieza

776

Catalunya va aconseguir un magnífic botí al Campionat d’Espanya de marxa per federacions, que es va disputar al municipi de Cieza, Múrcia, juntament amb el campionat d’Espanya de marxa en ruta absolut. La selecció catalana va aconseguir tres medalles col·lectives sub 16 i sub 20 i sis individuals, a banda d’una al campionat absolut d’una atleta catalana.

Per començar, Catalunya va obtenir la medalla d’or a la prova sub 16 masculina, amb un grup format per Oriol López, Marc Suàrez, Abel Pujol, Bru Flores i Biel Elvira, i les medalles d’or de López amb 23:46 i de plata de Suàrez amb 23:48. Magnífica cursa de 5 K amb quatre atletes catalans entre els 10 primers.

A més a més, també es va aconseguir la medalla d’or col·lectiva a la prova sub 20 femenina, amb un grup de molt nivell format per Sofia Santacreu, Júlia Suàrez, Griselda Serret, Marta Jiménez i Gina Torres. Santacreu, a més, va obtenir la plata sub 18 amb 48:09, mentre que Suàrez va acabar amb el bronze amb 50:17. Finalment, Serret va aconseguir la victòria a la prova sub 20 amb un temps de 48:44.

Les darreres medalles pels atletes catalans va ser a la prova sub 20 masculina. El grup format per Oleksii Polishchuk, Ivan Molina, Lluc Serrat, Izan Ramírez i Urien Fernàndez van obtenir la medalla de plata col·lectiva, a banda de la plata sub 18 de Molina amb un temps de 45:34.

Això pel que fa al campionat per federacions. També es va viure la cursa absoluta i màster dels 35 K, el campionat d’Espanya de la distància, amb una medalla absoluta per a una atleta catalana. Cristina Montesinos va aconseguir la plata amb un temps de 2:50:11, amb una excel·lent cursa. Mar Juàrez va ser la 4a classificada amb 2:54:42, mentre que Paula Juàrez va acabar 5a amb 2:56:47.

També cal destacar dues medalles màster a les proves femenines. Yolanda Rodríguez, del Runners El Vendrell, va obtenir la plata amb 3:50:43 a la categoria F40, mentre que Carme Robles, de l’Avinent Manresa, va obtenir l’or a F50 amb 3:43:14.

· Resultats   · Resultats Sub20-16 per Federacions