Catalunya triomfa al Campionat de trail de federacions

735

La població navarresa de Lerín ha estat l’escenari del Campionat d’Espanya de trail de federacions, on Catalunya ha renovat els seus vots i s’ha citat de nou amb la victòria en diverses categories, en especial a l’absoluta, on no només s’ha endut els dos ors per equips, també ha obtingut els dos ors individuals.

I és que l’equip català ha partit amb un conjunt molt potent. De fet, des de l’streaming de la RFEA s’ha recalcat en diversos moments el domini aclaparador i potencial de l’atletisme català en matèria de trail. I així s’ha pogut veure d’inici a fi. La prova masculina ha tingut nom i cognom: Miquel Corbera. L’atleta de Montornès del Vallès ha dominat els 27 K de pujades i baixades des de l’inici, aconseguint la victòria amb una marca de 2:09:13. Corbera ha tancat tota esperança dels seus perseguidors amb un final mantenint la dinàmica i sense arronsar-se.

Miquel Corbera i Natàlia González

Víctor del Águila ha entrat en quart lloc amb un temps de 2:14:19, sent el segon millor català. L’atleta del CE Penedès tancava un grup capdavanter que s’ha separat per tres minuts de la resta. Toni Baños ha acabat 10è amb 2:19:29, Eduardo Hernàndez 12è amb 2:54:43 i Roger Comellas 23è amb 2:56:56. Amb tot, l’equip masculí ha aconseguit l’or per equips.

Mateixa dinàmica de l’equip femení. Aquí, Catalunya arribava amb grans noms, i des de l’inici de la cursa un s’ha destacat per sobre de la resta. Natàlia Gonzàlez ha aguantat perfectament un ritme endimoniat al principi, i el cansament dels instants finals, que han propiciat que la segona classificada s’apropés. No obstant, amb determinació, ha tancat la cursa amb 2:39:56 i li ha donat el primer lloc a la selecció catalana.

També el 4t lloc per a una catalana, en aquest cas, Mireia Pons, que demostra que el seu estat de forma va in crescendo. Pons ha finalitzat amb 2:47:27, separada per poc de la cinquena classificada. Irene Fuertes ha estat vuitena amb 2:53:16 i Alham Elkakdi 10a amb 2:54:43. Nou or per equips femení, mostrant el clar domini català.

Podi Sub 23 femení

Però aquí no s’ha acabat la festa catalana. La categoria sub 23 femenina ho ha tingut gairebé tot. Maria Carner s’ha proclamat subcampiona espanyola amb un temps d’1:23:06 en el recorregut de 14 K. Just després d’ella ha entrat Sara Roca, que ha obtingut el bronze amb un temps d’1:28:46. Aroa Berenguel ha estat 10a amb 1:33:49. Totes tres han pujat al podi com a campiones per equips.

Mala sort s’ha tingut a la cursa sub 23 masculina. Hi corrien Oriol Gibert, Arnau Montaner i Sergi Cabeza, però només han pogut acabar en 8a posició degut a que durant el recorregut han perdut el camí, juntament amb els primers classificats d’aquell moment. S’ha presentat un recurs però finalment no ha prosperat.

Podis Sub 20

Més alegries a la categoria sub 20. Tots dos equips han pujat al podi aconseguint el bronze. A la prova masculina, el català més ràpid en completar els 8 K ha estat Pau Valdepeñas, acabant 4t amb 36:43. Pere Menéndez ha acabat 9è amb 37:55 i Guim Camprubí 17è amb 40:36. L’equip ha acabat en tercera posició.

Finalment, a la prova sub 20 femenina, tercer lloc també de les noies catalanes, amb Yousra Laghmich 9a amb 48:46, Clàudia Llesuy 10a amb 48:49 i Carla Yanguas 16a amb 53:17.

En total, nou medalles obtingudes per la representació catalana, en una magnífica matinal a Lerín que deixen del tot segellat un any més un curs d’alt nivell pel trail català a les proves estatals.

· Resultats

Selecció Catalana