Catalunya va a la caça d’un nou títol de federacions

798

Catalunya viatja a Pamplona amb l’objectiu de tornar a lluitar per la victòria al Campionat d’Espanya de Federacions que enguany celebra la 13a edició de forma conjunta, és a dir, on la classificació final es forma amb el còmput global dels punts de les dones i els homes. La selecció catalana ha guanyat 11 de les 12 vegades, per tant, és l’absoluta dominadora d’aquesta competició.

Ara bé, com sempre, hi haurà rivals que els hi posaran les coses difícils. Seleccions com la comunitat de Madrid, Andalusia, Castella i Lleó o la Comunitat Valenciana voldran prendre aquesta posició de privilegi a la selecció catalana. Això voldrà dir que tots i totes les atletes hauran de posar els cinc sentits. La gran majoria de convocats i convocades van ser campions o campiones de Catalunya el passat cap de setmana a L’Hospitalet.

Comencem repassant la convocatòria femenina. D’entrada, a la velocitat, tenim a la campiona dels 100 mll, Ona Rossell i a Nediam Nori Vargas als 200 mll, que formen un tàndem amb moltes opcions de sumar molts punts. Precisament Rossell, juntament a Ericka Maseras, formaran part del 4×100 mixt.

Naima Ait Alibou – Foto: Daniel Meumann

Laura Bou, campiona catalana, abandera el 400 mll, i juntament amb Laura Hernàndez formen part del 4×400 mixt. També va ser campiona Naima Aït Alibou, que va competir als 800 m a L’Hospitalet i va aconseguir la victòria. En els 1.500 m, Elia Saura competirà després d’un curs a Itàlia i havent tingut ja algunes participacions en el darrer mes. Laura Rodríguez, que ha pujat a diversos podis catalans en ruta, competirà als 3.000 m. La campiona catalana dels 5.000 m, Mireia Guarner, defensarà la posició a Pamplona.

Dos campiones més també competiran en les seves proves. D’una banda, Marina Guerrero, bimedallista a L’Hospitalet, ho farà als 3.000 obstacles, mentre que Raquel Gonzàlez competirà als 5.000 marxa. La mataronina, cinquena del món, serà una de les caps de cartell. A les tanques, Emilia del Hoyo, tercera a l’Hospitalet, i Geena Stephens, campiona, defensaran els colors de Catalunya.

Andreea Sabou – Foto: Alicia Pou

En els salts tenim a les quatre campiones catalanes. La RCAM Andrea Sabou defensarà la selecció a la llargada, Naiara Estanga ho farà al triple, Clara Fernàndez a la perxa i Núria Caballero a l’alçada. La darrera ve de ser també subcampiona d’Espanya sub 23. Als llançaments també trobem a totes les campiones. Laura Redondo, com una altra cap de cartell, competirà al martell, Andrea Alarcón al disc, Katia Coquis a la javelina, i la sub 20 Daniela Fernàndez, doble medallista a L’Hospitalet, ho farà al pes. L’atleta reserva serà la combinera Ivet Rovira.

Pel que fa a l’equip masculí, un bon nombre també d’atletes campions hi participaran. Als 100 mll, el subcampió de 200 mll, Oriol Madí, serà qui prendrà part, i juntament a Eloi Santafé formaran part del relleu. Als 200 mll, Adam Tallón, bronze al 200 mll, serà el titular. El campió dels 400 mll, David Fradera, tornarà a defensar Catalunya, i juntament a Joan Fuentes formaran part del 4×400 mixt. A més, el campió dels 800 m, que just ve de fer marca personal, Raúl Villalonga, farà el seu debut oficial absolut. Als 1.500 m, Àlex Salas, també campió català, serà l’atleta titular, així com Xavi Badia als 5.000 m. Abderrahim Ougra serà qui defensi la selecció als 3.000 m.

Als 3.000 obstacles, Dani Álvarez buscarà millorar els seus registres, així com Lluc Serrat, que va pujar al podi absolut i defensarà la selecció als 5.000 marxa. A les tanques també veurem els dos campions catalans, Joel Martín als 400 tanques i Marc Gale als 110 tanques. Als salts també hi van els quatre campions. D’una banda, Aleix Pi a la perxa, també Adrià Navajón a la llargada i Ramon Adalia, al triple, aquest darrer amb diverses participacions. També competirà Daniel Torrero a l’alçada.

– Foto: Albert Raga

Finalment, als llançaments, dos campions, Àlex Sànchez a la javelina i Cristian Ravar al martell, seran els qui defensaran a la selecció a Pamplona, mentre Eloi Rovira, tercer al pes a L’Hospitalet, i Aleix Camats, segon al disc, ho faran en les seves respectives proves.

Demà al matí, l’expedició surt cap a Pamplona, de cara a poder estar a la tarda a l’hotel de concentració o bé poder fer algun escalfament previ a la competició. Podeu seguir el campionat de federacions a través de l’streaming de la RFEA.

· Informació Campionat   · Selecció Catalana