Catalunya va amb tot al Campionat de federacions sub 18

307

Que Catalunya té una magnífica selecció sub 18, només s’ha de veure en la convocatòria. Però també tenint en compte que és la vigent campiona del Campionat de Federacions, competició que arriba aquest dissabte i on la selecció mirarà de tornar a lluitar per les places més altes del podi.

El Campionat és disputa a Pontevedra i la selecció ha sortit avui en autobús per competir-hi demà. El federacions sub 18 és un programa partit, és a dir, nois competeixen en la meitat de proves i noies en l’altre meitat, amb els dos relleus mixtos. Les proves començaran a les 17 h i s’allargaran passades les 21.20 h, hora dels darrers relleus. La puntuació és mixta.

A la ciutat gallega, Catalunya viatja amb tot l’arsenal que va demostrar solvència en el darrer Campionat de Catalunya a Palafrugell. A nivell masculí, trobem, en els 100 mll, a Ian Martínez, de l’UA Rubí, que va guanyar l’or amb una molt bona cursa. Joan Martínez, de l’ATE,  sortirà als 400 mll, un atleta que sap que és baixar de 50 segons. Al 1.500 m, l’atleta del CA Mollet, Karim Fartaz, arriba amb la cinquena millor marca dels inscrits.

Als 400 tanques, el campió català, Éric Àlvarez, mirarà de millorar els seus registres i superar la barrera dels 55 segons per apropar-se als seus rivals. Als 2.000 obstacles, una de les grans esperances, Bakr El Asri, campió a nivell estatal en pista coberta, del CA Lloret, i una de les figures catalanes. A l’alçada, un altre dels pilars. L’únic atleta inscrit capaç de superar els dos metres, Alejandro Muñoz, del Barça. Des del CA Tarragona, Víctor Jiménez a la llargada, també molt a prop dels seus rivals al Federacions.

Al pes, Iñaki López mirarà de superar els 14 metres per sumar punts valuosos. Al martell, Arnau Martínez arriba amb la cinquena millor marca i voldrà mantenir els més de 50 metres que porta d’aquest curs. Finalment, als relleus tenim, d’una banda, Jan López, subcampió d’Espanya de 200 mll i Ian Martínez al 4×100 mixt, i Joan Martínez i Martí Pon als 4×400 m. L’atleta de combinades Guillem Font, serà l’atleta reserva.

Pel que fa a les proves femenines, als 200 mll, la campiona Daniela Moreno mirarà de seguir amb la bona dinàmica. L’atleta de l’Agrupació Atlètica Catalunya és un altre dels baluards catalans. Als 800 m, la campiona catalana, del CN Banyoles, Coralí Jou, vol seguir retallant la seva marca per apropar-se a les seves rivals. Als 3.000 m, Carla Ferrara vol demostrar que aquest està sent un gran curs, sumant cros i pista, i mirarà també de guanyar punts importants. Als 100 tanques, Fiona Cavilli, del CA Vic, arriba amb la segona millor marca i voldrà lluitar per la victòria per donar també punts necessaris a Catalunya. A la perxa, un altre dels baluards. Noa Martínez arriba amb la millor marca, una atleta que sap que és saltar els 4 metres i que segueix en dinàmica ascendent. Qui també mirarà de buscar la primera plaça serà Zuzanna Bednarek al triple. La bicampiona catalana arriba en un gran estat de forma.

En el disc, Martina Fernando també voldrà sumar punts. La campiona del Cornellà Atlètic té a les quatre rivals per davant molt a prop, i mirarà de retallar posicions. A la javelina, Diana Guillén, de l’UCA, vol superar els 40 metres i seguir sumant metre a metre per derrotar les seves rivals. Finalment, als 5.000 marxa, Gina Torres arriba amb la millor marca i vol demostrar perquè aquesta disciplina té sempre color català.

Als relleus mixtos, Ariadna Cabello, de L’Hospitalet Atletisme, compartirà equip amb Daniela Moreno al 4×100 m, mentre que 4×400 m, Coralí Jou ho farà amb Irene Garrido. L’atleta reserva serà l’experta en combinades Miquelina Gorgals.

· Web Campionat

Pel que fa a l’equip tècnic, el cap d’expedició serà Manel Fernàndez, amb els tècnics Fran Carrillo, Carles Lorente, Gabriel Martínez, Joana Domingo i Ernesto Alonso, i Giovanni Stefani com a fisioterapeuta. La tornada serà diumenge havent esmorzat.

Demà farem un seguiment per xarxes de tota l’activitat de la nostra selecció sub 18.