Catalunya va viure el Campionat sub 20 a Sabadell

927

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el passat dissabte una nova edició del Campionat de Catalunya sub 20 a la Pista Coberta de Sabadell. Molts d’ells i moltes d’elles repetiran en dues setmanes al Campionat d’Espanya, que s’ha de celebrar també a Sabadell. També va organitzar el Campionat de Catalunya de proves combinades sub 16 i sub 18.

Es van batre tres RCAM. El primer, una més que destacada actuació de l’atleta del FC Barcelona, Pol Elvira, que va guanyar l’or als 60 mll amb marca de 6.81. La plata va ser per a Pol Leal amb 7.06 i el bronze per a Pau Subirats amb 7.12. També es va batre el rècord als 60 mt femenins. L’andorrana Lerato Pagès va guanyar amb una excel·lent marca de 8.61. La plata va ser per a Igambo Muakuku, amb 8.93, i el bronze per a Judit Alemany, de l’Aldahra Lleida.

El darrer va ser per a una de les atletes amb més recorregut de la categoria, Àmbar Tomàs. L’atleta del FC Barcelona, que també ha tingut grans actuacions al cros, va guanyar la prova dels 3.000 amb un temps de 10:03:07, i li donava així un nou mèrit a la seva carrera. Joana Minguet era plata amb 11:04:91, mentre que Laia Cuervo sumava el bronze amb 11:12:23.

A banda d’ells i elles, també es van viure altres grans marques que tot seguit repassem. Als 200 mll, victòria de Pol Ibáñez amb temps de 22.29, seguit de Marc Garcia amb 22.30 i de Pere Alonso amb 22.58. A la prova femenina, la victòria també va arribar a la final B, amb Clàudia Martínez sent la més ràpida amb 26.16, seguida de la seva companya Montserrat Mases, ambdues de l’Aldahra Lleida, amb 26.52, i Judit Cara amb 26.53.

Als 400 mll, nova medalla de L’UGE Badalona, aquest cas d’or. Laia Zurita va demostrar no tenir rival amb victòria i marca de 56.43, amb la segona meritòria plaça de Jana Hurtado i marca de 57.91, amb Xènia Pubill com a tercera amb 58.44. En els nois, en un final molt igualat, David Pérez guanyava l’or amb 49.05, per davant de Mario Santín, que es va llençar per mirar d’obtenir la victòria, però es va quedar amb la plata i temps de 49.06. Enric Fernàndez va ser bronze amb 50.24.

En els 800 m, primera victòria de l’Agrupació Atlètica Catalunya de la mà de Martí Sànchez, amb 1:54:21. Lluís Pons, dels FACVAC Valls, mostrava també el gran domini del club l’Alt Camp en proves de migfons i fons, guanyant la plata amb 1:56:60, deixant en tercer lloc a Mathios Rodríguez, amb 1:56:61. A la prova femenina, nova demostració de potencial de Carla Bisbal, guanyant una nova medalla d’or amb marca de 2:16:10, seguida de l’andorrana Cristina Martins amb 2:21:01, i amb la tercera plaça de Carlota Trisant amb 2:21:48.

1500 femení

En els 1.500 m, noves medalles pel FACVAC. Maria Taggi guanyava la prova amb 4:44:63, deixant en segon lloc a Júlia Munté, de L’Hospitalet Atletisme, amb 4:44:77, i en tercer lloc a Anna Rovirosa, de l’equip de Valls, amb 4:45:12. En nois, el palamosí Arnau Saubí li donava l’únic or a l’AA Palamós amb temps de 3:58:99, seguit de Pau Aiguadé, amb 4:00:56 i Mathias Deldicque, amb 4:03:85.

Als 3.000 masculí vam viure una de les curses més emocionants, amb la victòria final de Cesc Boix amb un temps de 8:29:51, seguit de Pol Seriñana amb 8:31:39 i deixant en tercer lloc a Jan Casamada amb 8:34:39.

Els 60 mt masculins ens van deixar, també, un nou títol català de Jordi Sànchez, l’atleta de proves combinades de L’Hospitalet Atletisme, guanyant la prova amb 8.32. Sergio Vargas, del Cornellà Atlètic, va sumar la plata amb 8.35, deixant en tercer lloc a Luan Henrique, de l’UCA, amb 8.51. Als 60 mll femenins, Meritxell Hernàndez guanyava amb una excel·lent marca de 7.69, i serà clara candidata a podi al Campionat d’Espanya. Inés Gómez va ser segona amb 7.77 i Neus Núñez tercera amb 7.81.

Podi Alçada Femení

A l’alçada, Antoni Gonzàlez va aconseguir la victòria amb 1.99 m, dominant la prova, i deixant en segon lloc a Ferran Martínez amb 1.96 m i a Joan Jiménez, del CA Gavà, tercer amb 1.93 m. A la prova femenina, or per a Aina Eberle, amb marca d’1.53 m, seguida de Carola Blanco amb 1.49 m i amb el bronze de Laura Escamilla, amb la mateixa marca.

A la perxa, Anna Cardona guanyava l’or amb 3.50 m, deixant a Silvia Ruiz, del FC Barcelona, segona amb 3.50 m i més errades que la seva rival. En tercer lloc, Mireia Félix de l’UA Montsià, donava doblet per al club d’Amposta amb marca de 3.40 m. En nois, Víctor León va imposar el seu domini amb salt de 4.70 m, seguit d’Adrià Zapata amb 3.50 m i Francesc Nicolás amb la mateixa marca.

La llargada masculina va tenir un gran duel entre Pere Casanova i Saúl Ruiz, amb or final per a l’atleta del CA Granollers amb marca de 6.96 m, per 6.94 m del barceloní. Martí Fontanals va guanyar el bronze amb 6.77. Paula Niubó es va endur l’or merescut amb un salt de 5.72 m, seguida de Berta Eslava amb 5.40 m i Marta Herrera amb 5.35 m.

El triple salt també va tenir domini de l’Igualada, així com l’alçada. Mar Planas guanyava el concurs amb 11.31 m, seguit de Shelly Bruchstein amb 11.11 m i una altra atleta del CA Igualada, Andrea Gil, amb marca de 10.79 m. En nois, Pau Vergés, amb salt de 14.70 m, guanyava el concurs, seguit de Bruno Rivera amb 14.14 m i única medalla del Dinamik Vilanova, i Oriol Ramos tercer amb 13.93 m.

Finalment, en el pes, victòria de Ismael Romero, del Cornellà Atlètic, amb 14.38 m, seguit de Jordi Sànchez amb 13.30 m i de Martí Solé amb 13.05 m. Núria Moix, del CA Igualada, dominava la prova femenina amb 11.21 m, seguit de Carola Blanco, plata amb 9.96 m.

Podi Combinada Sub 18

Fem també un repàs de com va quedar el Campionat de Catalunya de proves combinades sub 16 i sub 18. L’heptatló sub 18 va estar dominat per Guillem Font, del Cornellà Atlètic, amb 4.568 punts, seguit d’Adrian Sànchez amb 4.540 punts i amb Eloi Royes tercer amb 4.497 punts. El pentatló femení va acabar amb nova victòria del Cornellà Atlètic i or de Zuzanna Bednarek amb 3.219 punts, seguida de l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Laia Alonso, amb 3.187 punts i tercer lloc de Martina Casals amb 3.049 punts.

L’hexatló sub 16 va estar dominat per Gerard Latorre, de l’Aldahra Lleida, amb 3.654 punts, seguit de Marc Enrique, UA Terrassa, amb 3.629 punts, i deixant en tercer lloc a Pau Moreno, del FACVAC Valls, amb 3.498 punts. El pentatló, de la seva banda, va estar dominat per Miquelina Gorgals, amb 3.079 punts, seguida de Maria March amb 3.019 punts i de Lucía Molina, amb 2.984 punts.