Catalunya viatja amb tot al Campionat de federacions de trail

518

Lerín serà la seu del Campionat d’Espanya de federacions de trail, on Catalunya viatja amb més d’una vintena d’atletes de diferents categories disposats a tot. La prova es disputarà diumenge amb tres curses diferents, l’absoluta, la sub 23 i la de categories de promoció. Aquesta darrera obrirà foc a les 9 h del matí, mentre que les altres dues es disputaran a les 9.30 h.

Oriol Gibert

Catalunya té molt a dir en aquest Campionat de trail. D’entrada, en el seu grup absolut, arriba amb molts noms destacats que ja saben el que és ser internacionals i també guanyar campionats estatals. La selecció catalana absoluta la formen Toni Baños, líder de les TRS, Miquel Corbera, campió català i internacional amb la RFEA, els atletes del CE Penedès Víctor del Àguila i Eduardo Hernàndez i finalment, Roger Comellas.

A nivell femení, a la convocatòria destaquen el doblet d’atletes del CE Penedès, Gisela Carrión i Mireia Pons. Totes dues les vam veure a Sant Julià de Cerdanyola al campionat català de trail en bona forma. Carrión ha destacat també a nivell internacional, Natàlia Gonzàlez, Ahlam El Kakdi i Irene Fuertes acompanyaran a les dues atletes del CE Penedès.

Maria Carner

Catalunya també arriba amb un equip sub 23 de molts galons. La masculina està formada per Sergi Cabeza, Oriol Gibert i Arnau Montaner. Aquest darrer va ser campió de Catalunya al Berguedà. Cabeza i Gibert van conformar el podi sencer aquell dia. Montaner, a més, va ser bronze estatal. La femenina està formada per Maria Carner, Aroa Berenguel i Sara Roca. Carner va ser campiona catalana i Montoya va ser plata. Conformen un equip amb experiència per lluitar per tot. Carner i Roca van pujar al podi estatal.

Finalment, a la cursa més curta trobem els atletes sub 20. Pere Menéndez, Guim Camprubí i Pau Valdepeñas formen el grup català. Tots tres atletes també han destacat en campionats catalans i estatals, i juntament amb les seves companyes de la convocatòria femenina, Claudia Llesuy, Carla Yanguas i Yousra Laghmich, formen un grup molt poderós. Laghmich, del CA Canovelles, va ser bronze en el darrer estatal a Lloret de Mar.

La cursa absoluta tindrà un recorregut de 27 K i un desnivell de 1.400 m, la sub 23 un recorregut de 14 K i desnivell de 800 m. La sortida i l’arribada seran al camp de futbol de La Romaleta i el campionat es fa en el marc del trail Pinares de Lerín.

· Reglament  · Selecció Catalana   · Informació Tècnica