Catalunya viatja amb tot al Federacions sub 18

1150

La Federació Catalana d’Atletisme viatja a Logronyo (La Rioja) per competir al Campionat d’Espanya per federacions sub 18, amb l’objectiu clar de buscar el podi, amb una generació molt important d’atletes que ja van destacar el darrer cap de setmana a Sabadell durant el campionat de la seva categoria.

La convocatòria catalana és molt potent. D’entrada, només cal veure els noms que s’han proclamat campions a Sabadell el darrer cap de setmana, molts i moltes també participen ja en proves absolutes. A nivell masculí, comencem amb la presència de l’atleta del CE Universitari Oriol Sànchez, que competirà a la prova dels 200 mll, sent segon dels inscrits.

A més a més, als 800 m, l’atleta de l’UA Terrassa, Àlex Pintado, RCAM el passat cap de setmana, és el líder dels inscrits de Logronyo. També ho és Albert Alsina, del FC Barcelona, a la prova dels 3.000 m. Als 110 tanques, Mario Stefanov, un dels dos atletes del CA Ascó, també tindrà opcions de lluitar la victòria, ara mateix quart dels apuntats. A la perxa, l’atleta de l’UA Montsià, Adrià Ripollès, també va quart, amb serioses opcions de millorar la seva posició.

Al triple salt, Mohammed Iddrisu, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, arriba amb la tercera millor marca després d’un bon espectacle a Sabadell. On hi ha una diferència més gran és a la javelina on, Hailu Estrampes, del CA Ascó, arriba líder sent l’únic en superar els 70 metres i havent fregat aquesta barrera ahir durant el control a l’estadi Serrahima. Al disc, Guillem Giménez competirà amb la setena millor marca, buscant escalar posicions. Finalment, als 5.000 marxa, Ivan Molina arriba amb la cinquena millor marca dels participants.

A nivell femení, destaca com a cap d’expedició Ona Bonet, l’actual rècord de Catalunya a l’alçada després del seu salt d’1.81 m. Jazmin Romeu, als 100 mll, també arriba amb bon estat de forma, fregant baixar dels 11 segons. Helena Santacana, del Muntanyenc, és una de les tres atletes del club de Sant Cugat,  i arriba amb la tercera millor marca als 400 mll. Marta Mitjans sempre és una assegurança, i arriba amb la tercera millor marca als 1.500 m i venint de batre l’RCAM a Sabadell.

Martina Zunino, també del Muntanyenc, és l’altre atleta que té davant una opció d’or de seguir millorant una marca, de per sí, molt bona. És l’única atleta en baixar del minut als 400 tanques de les apuntades. Estel Jordan serà la representant catalana als 2.000 obstacles, mentre que Elda Romeva ho serà a la llargada, sent la darrera representant del Muntanyenc. Laia Ribera, en molt bon estat de forma, arriba en quart lloc al pes, mentre que Carla Serral ho fa en segon lloc al martell, fregant els 60 metres, ambdues atletes del CA Castellar.

Finalment, destacar la presència dels relleus mixtos. El 4×100 m format pels velocistes més ràpids, el campió de Catalunya i segon, Ivan Garcia i Max Peula, tots dos amb 10.88 el darrer campionat, i Jazmin Romeu i Carla Cagigós. D’altra banda, el 4×400 m format per tres atletes del Muntanyenc, Isaías Artigas i les seves companyes Zunino i Santacana, i l’atleta de l’UA Montsià Roger Conde, un relleu letal. També destacar la presència de Nil Sharma i Zuzanna Bednarek, dos experts en combinades, com a reserves.

La competició començarà a les 17 h amb el llançament de martell i finalitzarà a les 21.20 h amb l’últim relleu. L’expedició catalana sortirà demà al migdia amb dues parades a Girona i Barcelona per posar rumb a Logronyo. La tornada serà el diumenge després d’esmorzar. El cap de l’expedició serà Carles Lorente i com a tècnics viatjaran Sandra Broda, Quim Garcia, Cora Salas i Ferran Merino.

· Reglament  · Selecció Catalana   · Atletes inscrits