CE Penedès i Sant Celoni aconsegueixen l’ascens a Grup B

748

Castellar del Vallès va acollir la segona jornada del Grup C del Campionat de Catalunya de clubs amb molt en joc. Diversos equips es jugaven l’ascens i d’altres no acabar en les dues últimes posicions. Al final, CE Penedès, que portava avantatge de la primera jornada, i CA Sant Celoni, van aconseguir pujar, mentre que CE Universitari i CA Gavà baixaven al Grup D. El CA Montornès es va quedar a un punt de l’ascens.

L’equip de Vilafranca del Penedès va dominar, de nou, la jornada a Castellar. Arnau Montaner i Pau Valdepeñas, experts en trail i ruta, van dominar el 3.000 obstacles, mostrant múscul a les proves de fons. Jazmin Romeu va fer el mateix als 200 mll amb una marca de 25.85, mentre que Carlota Trisant aconseguia el segon lloc als 800 m. Martí Fontanals va acabar tercer a la llargada. La resta de resultats van ser molt regulars, sense gairebé zeros i amb la gran marjoria d’atletes puntuant en alt.

El CA Sant Celoni també va aconseguir el premi de l’ascens. I ho va fer, malgrat acabar tercer a la jornada amb 350,5 punts. Els seus millors atletes van donar punts importants, com ara Pol Casals als 200 mll amb 22.04, Claudi Altès als 400 t amb 54.96, Marçal Cruz al pes, sent segon, Jan Jubany a la javelina, també amb un segon lloc, Núria Marchante als 400 tanques, sent segona i Louise Brown als 3.000 obstacles.

CA Montornès

A tocar es va quedar el CA Montornès. L’equip del Vallès Oriental va anar tota la jornada amb opcions darrera del Sant Celoni, tot i que al final va acabar cinquè a Castellar amb 340 punts. No obstant, només li calia dos punts més per estar en llocs d’ascens. I ho va poder aconseguir gràcies, en part, a la victòria de Sergio Pérez als 800 m, d’Aaron Ramírez a la javelina, de Sara Galán al triple, el segon lloc d’Israel Ferron als 400 t, d’Izan Ramírez als 5.000 marxa i d’Iris Julián a l’alçada.

També força a prop es va quedar el CA Laietània. Fins i tot va ser capaç d’acabar segon a la jornada amb 356,5 punts. El conjunt de Mataró es va veure penalitzat per una primera jornada més modesta. Atletes com Martí Varela al pes, guanyant amb 12.49 m, Inàs Kajtih als 800 m, Mar Espartero als 3.000 obstacles i el segon lloc al 4×100 mixt van donar una sèrie de punts decisius, tot i que no prou per lluitar pel segon lloc.

CA Canaletes i CA Castellar es van disputar també les places d’ascens, tot i que d’una manera un pèl per sota. A més a més, ells no podien descuidar la part de sota, doncs l’equip de Barcelona tenia a tocar els veïns de l’Universitari. Amb tot, l’equip de la Mar Bella va fer una jornada solvent, amb victòries de Roger Torras a la perxa amb 4.10 m, amb el segon lloc d’Ignacio Aoiz, el mateix que a la llargada, amb victòria de Nil Segura i segon lloc de Víctor Guerrero. També primer lloc d’Isabel Núñez als 400 tanques i segon lloc d’Arlet Navarro.

D’altra banda, el CA Castellar, equip local, també va estar en terme mig tota la jornada, mirant amunt i a baix. La victòria de Carla Serral al martell amb 49.75 m, i el segon lloc de Júlia Muñoz a la mateixa prova, amb Xavi Planas, tercer als 3.000 obstacles, van ser les millors marques de l’equip del Vallès Occidental.

Finalment, el CE Universitari i el CA Gavà van baixar a la lliga D. L’equip de Barcelona va aconseguir alguns segons llocs, com el d’Albert Balada als 200 m, Miquel Sànchez als 800 m, però no va ser suficient per aconseguir la salvació. El CA Gavà va obtenir dues victòries, com ara la de Mònica Malevych a l’alçada amb 1.60 m i d’Ariadna Esteve al disc i el segon lloc de Maria Brullas als 200 mll, però tampoc li va valdre per sumar els punts necessaris.

Per tant, amb la suma de les dues jornades, el CE Penedès puja al Grup B amb 778 punts, seguit del CA Sant Celoni amb 694 punts. El tercer lloc va ser pel CA Montornès amb 693 punts, el 4t pel CA Laietània amb 678,5 punts. El 5è lloc va ser pel CA Canaletes amb 657 punts, el sisè pel CA Castellar amb 629 punts i finalment, setè el CE Universitari, perdent la categoria, amb 603 punts i el CA Gavà amb 520,5 punts.

· Resultats

· Puntuacions Campionat de Catalunya de Clubs